WEEKEND

Ann Lind Andersen: 5 film og tv-serier du skal se i august

Hvilke tv-serier og film skal du gå ombord i lige nu? Det giver INs kulturekspert, Ann Lind Andersen, fem bud på her.

Du kender Ann Lind Andersen fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’, og du kan også nyde godt af hendes ekspertise hos IN, hvor hun giver sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu.

Ann Lind Andersen: Det skal du se lige nu

Ann Lind Andersen har en Cand.mag. i filmvidenskab og litteraturhistorie og du kender hende garanteret fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’. Her giver hun sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder bøger, film og tv-serier lige nu.

- Kultur afspejler vores samfund – på godt og ondt. Her kan vi udforske og lege med grænserne for, hvad det vil sige at være et moderne menneske. For mig har film og bøger også altid været forbundet med eskapisme. Steder, jeg kunne søge ind i som alternative virkeligheder. Det tror jeg, vi alle har brug for en gang imellem.

LÆS OGSÅ: Barack Obama deler sin sommerlæsning

Her får du Ann Lind Andersens tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu:

Streaming

’Killing Eve’ – Kvindel-duo i iskold lejemorderjagt

Serier om lejemordere er der så mange af, at de virker som en urskov, hvor det er svært at finde de gode. Men ’Killing Eve’ kan anbefales. Ikke bare fordi den adskiller sig ved at følge en iskold, psykopatisk kvindelig lejemorder og en kvindelig efterretningsdetektiv, men også fordi den er virkelig veloplagt fortalt.

Karaktererne siger med jævne mellemrum overraskende ting, og handlingen tager drejninger, der ikke er til at forudse. De to kvinder bliver nærmest besat af hinanden og indleder et katten efter musen-spil, hvor det kan være svært at afgøre, hvem der er katten, og hvem der er musen. Som en dansk godbid kan Kim Bodnia nydes i en velcastet rolle.

Kan streames på HBO 

‘Wild Wild Country’ – Drabelig dokumentar

Indimellem kan det være rart at gøre sig selv klogere med en gennemarbejdet dokumentar. Og her kan man roligt kaste sig over ‘Wild Wild Country’. Serien på seks episoder fortæller historien om den indiske guru Bhagwan Shree Rajneesh, kaldet Osho, der i 1970’erne opbyggede en sekt i Indien, og i 1980’erne drog til den lille amerikanske by Antelope i Oregon for at oprette sit eget lille samfund med sine fanatiske følgere.

Det er en dokumentar, der ikke bare tegner et portræt af et fascinerende og skræmmende fænomen, men også af tidsånden og det samfund, sekten opstår ud af. Selv om man måske kender historien, er der stadig nyt at hente, for serien har fået adgang til en masse arkivmateriale, der ikke tidligere har været vist. Et særligt scoop er interview med Ma Anand Sheela, der var Oshos højre hånd, og som angiveligt var kvinden, der begik mange af de ugerninger, guruen blev beskyldt for − fx at forgifte drikkevandet for at slå folk ihjel. ‘Wild Wild Country’ er drabelig og hamrende spændende.

Kan streames på Netflix

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Film

‘Mamma Mia! Here We Go Again’ – Så skal der igen synges med på ABBA

Mikset af Meryl Streep og ABBA-sange i ‘Mamma Mia’ viste sig at være smart, for filmen blev en af de mest indbringende filmmusicals i nyere tid. Nu kommer der selvfølgelig en opfølger, hvor Meryl Streeps rolle som Donna dog ikke er den mest dominerende i filmen.

Handlingen er sat 10 år efter den første film, hvor datteren Sophie, igen spillet af Amanda Seyfried, er gravid og bliver nysgerrig efter at vide, hvad der egentlig skete, dengang hendes mor, Donna, havde sex med tre forskellige mænd så tæt på hinanden, at hun var i tvivl om, hvem faren til hendes kommende barn var. Lily James spiller Donna som ung, og som både veninder og ekskærester dukker samme cast op som i den første film − dog med en fænomenal tilføjelse: Cher som Sophies bedstemor. Eller Cher som Meryl Streeps mor, om man vil, selv om den tanke er svær at rumme. Og så er der masser af ABBA-sange, der ikke blev brugt i den første film, som man kan nynne med på.

Premiere 19. juli

’Hotel Artemis ’ – Jodie Foster i heftigt actionbrag

‘Hotel Artemis’ er for de actionglade, for det er ren ‘bang-bang, kill-kill’. Til gengæld er filmen båret af en original idé, nemlig et hemmeligt hospital for kriminelle, drevet af den mystiske ‘The Nurse’. Hun bliver spillet af Jodie Foster, der vender tilbage til skuespillet, efter at have helliget sig instruktørarbejdet i nogle år.

Da ‘The Nurse’ tager en jagtet gangsterboss ind, går det selvfølgelig galt. Ud over Foster får man også fornøjelsen af at se Sterling K. Brown, der vandt en Emmy i fjor og er en af tidens mest hypede amerikanske skuespillere. Og med musik af Cliff Martinez, der også var manden med ‘Drive’-soundtracket, er der dømt heftig, men cool actionunderholdning. 

Premiere 26. juli

’Book Club’ – Erotiske erkendelser

Læser ældre kvinder også ‘Fifty Shades’? Ja, er svaret. Det gør de i hvert fald i ‘Book Club’, hvor fire kvinder fordriver kedsomheden med litterære diskussioner. Det kan lyde som et ret kikset set-up, men når de fire kvinder er forrygende Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen og Mary Steenburgen, kan det også blive ret sjovt. For læsningen af ‘Fifty Shades’ sætter gang i alle mulige reaktioner − både hos kvinderne selv og hos mændene i deres liv − og tilsat en god portion selvironi og komik, er der basis for nogle gode grin. 

Premiere 9. august

LÆS OGSÅ: Sommer i København - det skal du opleve