WEEKEND

Ann Lind Andersen giver tips til film og tv-serier i marts

Du kender Ann Lind Andersen fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’, og du kan også nyde godt af hendes ekspertise hos IN, hvor hun giver sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu.

Ann Lind Andersen: Det skal du se lige nu

Ann Lind Andersen har en Cand.mag. i filmvidenskab og litteraturhistorie og du kender hende garanteret fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’. Her giver hun sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder bøger, film og tv-serier lige nu.

- Kultur afspejler vores samfund – på godt og ondt. Her kan vi udforske og lege med grænserne for, hvad det vil sige at være et moderne menneske. For mig har film og bøger også altid været forbundet med eskapisme. Steder, jeg kunne søge ind i som alternative virkeligheder. Det tror jeg, vi alle har brug for en gang imellem.

LÆS OGSÅ: Premierefilm og tv-serier fra februar, du stadig kan nå at se - Ann Lind Andersen guider lige her

Her får du Ann Lind Andersens tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu:

Film

’Red Sparrow’ – Lawrence som forførende balletmorder

Bevidstheden om, at filmbranchen har brug for flere kvinder, både foran og bag kameraet, kom for alvor på dagsordenen i 2017, og filmen ‘Wonder Woman’ smadrede flere glaslofter. Den cementerede bl.a., at der er et stort publikum, også af hankøn, til at se for eksempel actionfilm med en kvindelig hovedrolle.

Sidste år alene så vi Charlize Theron i ‘Atomic Blonde’, Scarlett Johansson i ‘Ghost in the Shell’ og Daisy Ridley i ‘Star Wars: The Last Jedi’. Og i 2018 kommer der flere til.

I ‘Red Sparrow’ er det Jennifer Lawrence, der kommer i både seksuel og fysisk nærkamp. Hun spiller en tidligere balletdanser, som bliver trænet som de forførende og manipulerende russiske spioner, ‘røde spurve’, der lokker deres ‘mål’ med sex for derefter at slå dem ihjel.

Farligt bliver det derfor, da hun falder for CIA-agenten Nathaniel, spillet af Joel Edgerton, og overvejer at blive dobbeltspion. Det er Francis Lawrence, kendt fra ‘Hunger Games’, også med Jennifer Lawrence, der står bag løjerne.

Premiere 1. marts

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

’Tomb Raider’ – Vikander som ikonisk skattejæger

Alicia Vikander rebooter ‘Tomb Raider’-franchisen som en ny version af Lara Croft. Den ikoniske spilfigur blev legemliggjort af Angelina Jolie i 2001, så der er noget at leve op til, når det gælder den fysiske overbevisning som skattejægeren og combat-eksperten Croft.

Projektet har været undervejs i nogle år, og navne som Megan Fox, Kristen Stewart og Olivia Wilde har takket nej til rollen. Til gengæld slog Vikander både Daisy Ridley og Cara Delevingne i opløbet.

‘Tomb Raider’ og ‘Red Sparrow’, som du også kan læse om her, er langtfra de eneste actionfilm med kvindelige hovederoller, vi får at se i år, så det ser ud til, at endnu en mandlig bastion er på vej til at blive brudt ned. Hurra for det.

Premiere 15. marts

’The Post’ – Nutidsrelevant 70’er-drama

‘The Post’ af Steven Spielberg skildrer de begivenheder, der i 1971 ledte til, at aviserne The Washington Post og The New York Times publicerede de såkaldte Pentagon Papers. Dokumenter, der afslørede USA’s ‘behind the scenes’-involvering i Vietnam-krigen.

En ting var afsløringen af regeringens cover-up, men et andet emne, der kom i spil, var spørgsmålet om pressefrihed, da den amerikanske regering forsøgte at bremse historien.

Trådene til nutiden med Trumps strategi om at stoppe, miskreditere og forfalske journalistikken er tydelige, hvilket også var en af grundene til, at Spielberg tog en pause fra arbejdet med storfilmen ‘Ready Player One’ for at lave ‘The Post’. Som Katharine ‘Kay’ Graham, den første kvindelige amerikanske avisudgiver og chef for The Washington Post, ses Meryl Streep i endnu en Oscar-venlig rolle.

Premiere 5. april

Læs også interviewet med Streeps medspiller i ’The Post’, Tom Hanks i det IN, der er på gaden nu!

’The Florida Project’ – Et knap så magisk motel

I månederne omkring Oscar-uddelingen vrimler det med gode film, og i år er ingen undtagelse. En af de film, der uventet kom ind fra højre, er ‘The Florida Project’. Det er en lille film, lavet for kun to millioner dollars – et uhørt lille filmbudget i USA.

Komediedramaet er skrevet og instrueret af Sean Baker og følger den seksårige Moonee, der bor sammen med sin unge mor, Halley, på Magic Castle Motel. Der er dog intet magisk ved stedet, snarere tværtimod, for Halley er arbejdsløs og hustler sig til den daglige føde. Motellets manager, den godhjertede Bobby, spillet af gode Willem Dafoe, forsøger at hjælpe, så godt han kan.

Premiere 1. marts

Streaming

’The Alienist’ – Trio på morderjagt

Cary Fukunaga er en af de instruktører, jeg altid glæder mig til at se nye ting fra, også selv om han ‘kun’ er producer og skaber som på ‘The Alienist’. Han har tidligere lavet bl.a. filmene ‘Sin Nombre’ og ‘Jane Eyre’ og den vellykkede første sæson af tv-serien ‘True Detective’.

Med den nye tv-serie ‘The Alienist’ har han lavet et periodedrama, der foregår i 1890’ernes New York. I en Jack the Ripper-stemning bliver en række drenge-prostituerede fundet myrdet på grusom vis, og for at opklare mordene forsøger politiet at gå nye veje.

De hyrer ‘the alienist’, Dr. Laszlo Kreizler, spillet af tyske Daniel Brühl. En slags tidlig udgave af en krimi­psykolog, der har studeret sindssyge patienter. Til at hjælpe sig får han avisillustratoren John Moore, spillet af Luke Evans, og politisekretæren Sara Howard, spillet af Dakota Fanning, og sammen går de tre på morderjagt. 

Første sæson ligger på Netflix

LÆS OGSÅ: 10 film og tv-serier, du kan glæde dig til i 2018