WEEKEND

Ann Lind Andersen giver tips til film og tv-serier i november

Du kender Ann Lind Andersen fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’, og nu kan du også nyde godt af hendes ekspertise hos IN, hvor hun giver sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu.

Ann Lind Andersen: det skal du se lige nu

Ann Lind Andersen har en Cand.mag. i filmvidenskab og litteraturhistorie og du kender hende garanteret fra bl.a. ’Go’ morgen Danmark’. Her giver hun sine tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder bøger, film og tv-serier lige nu.

- Kultur afspejler vores samfund – på godt og ondt. Her kan vi udforske og lege med grænserne for, hvad det vil sige at være et moderne menneske. For mig har film og bøger også altid været forbundet med eskapisme. Steder, jeg kunne søge ind i som alternative virkeligheder. Det tror jeg, vi alle har brug for en gang imellem.

LÆS OGSÅ: Ann Lind Andersen giver tips til film og tv-serier i oktober

Her får du Ann Lind Andersens tips til, hvad du skal have på radaren, når det gælder film og tv-serier lige nu:

Streaming

’Stranger Things’ - Endnu mere mærkværdigt

En af sidste års største tv-serie-succeser var ‘Stranger Things’, og med sæson 2 er der atter dømt 1980’er-nostalgi og krybende uhygge. Vi følger igen, hvordan indbyggerne i en lille amerikansk by håndterer tilstedeværelsen af en anden, mystisk dimension, The Upside Down, hvor der tilsyneladende findes monstre. I sæson 2 får vi bl.a. svar på, hvordan tiden i den anden dimension har påvirket Will, nu da der er gået et år. Brødrene Matt og Ross Duffer, der står bag serien, lover, at det bliver mere uhyggeligt og dystert end sidst, men at vi også kan glæde os til et gensyn med mange af karaktererne fra første sæson. Inklusive ham, der blev alles darling, den krølhårede og læspende Gaten Matarazzo. Men der er også plads til nye, f.eks. pigen Roman, der bliver spillet af danske Linnea Berthelsen. 

Premiere 27. oktober på Netflix

’Mindhunter’ - Ind i hovedet på en psykopat

Det bliver generelt et uhyggeligt efterår fyldt med mord på film- og tv-serie-fronten. Mesterinstruktør David Fincher er tilbage på tv for første gang, siden han skabte og instruerede de første afsnit af ‘House of Cards’. Nemlig med ‘Mindhunter’, der følger to FBI-agenter i 1979, når de rejser rundt, dels for at opklare seriemorderdrab og dels for at oplære politibetjente i at lave ‘profiler’ på psykopaterne. Eller som agenterne Holden Ford og Bill Tench siger i serien: ‘How do we get ahead of crazy, if we don’t know how crazy looks?’ Men Fincher har ikke instrueret alle afsnit. Flere andre instruktører er inviteret indenfor i varmen, bl.a. danske Tobias Lindholm, hvis kølige fortællestil ikke ligger så fjernt fra Finchers. Men Fincher har til gengæld produceret, sammen med Charlize Theron, og med de høje kvalitetskrav, han plejer at stille til sig selv og sine projekter, er ‘Mindhunter’ et godt bud på en af efterårets mustsee-serier.

Premiere 13. oktober på Netflix

‘Our Souls at Night’ - Fonda & Redford er stadig magi

Nogle filmpar har bare mere kemi end andre, og et af dem, der bliver ved med at syde, er Jane Fonda og Robert Redford. Med filmen ‘Our Souls at Night’ spiller de sammen for intet mindre end fjerde gang. Første gang var i ‘The Chase’ fra 1966. Året efter indspillede de den romantiske ‘Barefoot in the Park’ og mere end 10 år senere ‘The Electric Horseman’. I den nye film spiller de naboer i en lille by i Colorado. Derude hvor man bor så langt fra hinanden, at man kan være naboer i mange år uden rigtigt at have noget med hinanden at gøre. Og hvor man nemt kan blive ensom. De har begge mistet deres ægtefæller, så en dag banker Addie på døren hos Louis og siger: ‘Jeg ved, det her måske lyder underligt, men vil du komme og sove hos mig og tale med mig?’ Efter at Louis lige tygger lidt på den og indvilliger, opstår der den slags søde, langsomme musik, der giver en håb om, at kærlighed kan ske, også selv om man har nået seniorstatus. Og kemien, den er der stadig. Fonda har aldrig lagt skjul på, at hun bliver forelsket i Redford, hver gang hun spiller sammen med ham. Det gør man også som publikum.

Premiere 29. september på Netflix

Film

’Snemanden’ - Fassbender som seriemorder

Tallene alene indikerer, at Jo Nesbø er en populær forfatter. Hans bøger er solgt i flere end 23 mio. eksemplarer og oversat til mere end 30 sprog. I centrum for de fleste af dem står politimanden Harry Hole, der skal opklare det ene lede mord efter det andet. En af Nesbøs mest uhyggelige bøger er ‘Snemanden’ om en seriemorder, der slår mødre ihjel og efterlader spooky snemænd som hilsen. Nu er den filmatiseret med Michael Fassbender som Hole og med den svenske instruktør Tomas Alfredsson bag kameraet. Fremragende valg på begge poster. Martin Scorsese var egentlig tilknyttet oprindeligt, ligesom den danske manuskriptforfatter Søren Sveistrup var det, men begge er røget i svinget. Til gengæld kan vi danskere glæde os over, at David Dencik er med. Og af andre nordiske navne på rollelisten kan nævnes Jakob Oftebro og Sofia Helin. Med de dystre Nordic Noir-billeder og Radioheads Jonny Greenwoods stemningsfulde musik er der lagt i kakkelovnen til en nervepirrende og uhyggelig krimi. Alene traileren kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Premiere 12. oktober

TV-serier

’Norskov’ - Kedeligt i Nordjylland? Nej!

Det var en noget uforståelig melding, da TV 2 bebudede, at de ikke ville lave en sæson 2 af tv-serien ‘Norskov’. For ja, det kan godt være, den skuffede en smule med seertal på lidt over 600.000, og ja, tv-serier kan være dyre, men her var endelig en dansk tv-serie, der formåede at få livet i den nordjyske provins til at føles eksotisk, og som havde velskrevne karakterer, man bekymrede sig om. Med lidt hiv og sving fra fonde, byen Frederikshavn (som lægger location til) og Facebook-fangruppen ‘Bevar Norskov’, er der heldigvis blevet samlet penge nok sammen til en sæson 2. Igen med de tre barndomsvenner Tom Noack, Martin Kierkegaard og Casper Bondesen i hovedrollerne. Spillet af hhv. Thomas Levin, Claus Riis Østergaard og Jacob Hauberg Lohmann. Og selvfølgelig også med Mathias Käki Jørgensen som Oliver, der bragede igennem som nyt talent i første sæson og vandt mange pigehjerter i ‘Vild med dans’. Der er skruet op for dramatikken i den nye sæson, så hvis du troede, der var kedeligt i Nordjylland, kan du godt tro om.

Premiere 19. oktober på TV 2

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER