WEEKEND

Audrey Tautou: Coco Chanel anno 2009

Den ikoniske Chanel N°5 har fået nyt kampagne-ansigt. Valget faldet på skuespilleren Audrey Tautou, der også har filmrollen som Gabrielle Coco Chanel

Der er gået Chanel i den for Audrey Tautou. På blot et år har den franske skuespillerinde formået at genoplive modeskaberen i storfilmen Coco før Chanel og indtage rollen som ansigt for husets mest berømte parfume, Chanel N°5.

Sofistikeret og utilgængelig
Var Tautou ikke tidligere en af de skuespillere, som man snakker om i modebranchen, er hun det helt sikkert nu. Og med god grund. For lige som det gamle berømte modehus rummer Tautou kvaliteter, der passer godt til en branche, der lægger mærke til alt. Et sofistikeret ydre, en charmerende og lidt utilgængelig attitude, og så selvfølgelig den franske elegance. Sådan er Tautou, sådan var Coco Chanel, sådan er modehuset Chanel i dag, og sådan er parfumen Chanel N°5, der i 1921 blev skabt som husets første parfume.

Fabelagtige TauTou
Det er den franske instruktør Jean-Pierre Jeunet, der står bag reklamefilmen Train de Nuit, hvor det smukke gamle nattog Orient Expressen er scene for starten på en duftende romance mellem smukke Tautou og en ung mand. Jean-Pierre Jeunet blev i 2002 kendt for at charmere hele verden med sin spillefilm Den fabelagtige Amélie fra Montmartre, hvor Tautou spillede den poetiske hovedrolle som den charmerende Amélie. Han kalder hende sin muse. Det var derfor også ham, der foreslog Chanel at bruge Tautou som det nye N°5-ansigt.

 

Blev en del af historien
- Grunden, til at jeg som filmskaber valgte at arbejde med min muse, er ganske ligetil: Det var nødvendigt med en meget udtryksfuld skuespillerinde for at give de meget korte scener mening, har Jean-Pierre Jeunet udtalt. For Audrey Tautou betød jobbet som N°5-kvinde en endnu større indsigt og forståelse af det franske modehus og den fantastiske modeskaber Coco Chanel. - Jeg havde en følelse af at blive en del af historien omkring parfumen Chanel N°5 mere end at blive et billede på eller et ikon for duften, siger hun.

 

Se også:
To film om Chanel

Læs artikel om Audrey Tautou på ELLE:
Fabelagtige Audrey Tautou

 

Læs mere om: