WEEKEND

Barack Obama deler sin sommerlæsning

Mangler du inspiration til en bog? Tidligere præsident Barack Obama deler her sine anbefalinger til de bedste bøger lige nu.

Sommerferien giver tid til at slå mailen fra og til at slå sig ned med en god bog – uanset om du ligger på en solseng sydpå eller i en hængekøje i haven. Tidligere præsident Barack Obama har netop delt sin liste af sommerlæsning, som kan fungere som glimrende inspiration, hvis du endnu ikke har fundet bogen til din ferie.

Obama skal tilbringe sommeren i Afrika, som han stolt har besøgt flere gange end nogen anden amerikansk præsident:

- I denne uge rejser jeg til Afrika for første gang, siden jeg forlod præsidentembedet – et kontinent fyldt med vidunderlig diversitet, kultur i udvikling og helt fantastiske historier, skriver Obama på sin officielle Facebook-profil.

LÆS OGSÅ: Udstilling om Frida Kahlo: Hun var kunstner fra inderst til yderst

Afrikansk litteratur har længe været en inspirationskilde for Obama, og de er også de afrikanske forfattere, han anbefaler til sommerlæsning.

- Jeg har ofte draget inspiration fra Afrikas ekstraordinære litteratur. Imens jeg forberede mig på min tur, vil jeg dele en liste af bøger, som jeg vil anbefale til sommerlæsning – inklusiv nogle af Afrikas bedste forfattere og tænkere, som hver belyser vores verden på stærke og unikke måder.

Se Barack Obamas læseliste her

’Things Fall Apart’, Chinue Achebe

Obama siger: - En sand klassiker i verdenslitteraturen, som maler et billede af et traditionelt samfund, som kæmper med påvirkning udefra – fra kristne missionærer til britiske kolonister. Et mesterværk, som har inspireret generationer af forfattere i Nigeria, Afrika og verden.

’A Grain of Wheat’, Ngugi wa Thiong’o

Obama siger: - En gennemgang af de begivenheder, der leder til Kenyas selvstændighed og en gribende historie om, hvordan verdenshistoriens skelsættende begivenheder sætter deres præg på individuelle liv og relationer.

’Long Walk to Freedom’, Nelson Mandela

Obama siger: - Mandelas liv var en af de mest episke historier i det 20. århundreder. Dette ultimative memoir følger hans liv fra den lille landsby til årene som frihedskæmper, hans lange tid i fængsel og hans oprejsning som samlende præsident og globalt ikon. Essentielt læsestof for alle, der vil forstå verden – og så gå ud og ændre den.

’Americanah’, Chimamanda Ngozi Adichie

Obama siger: - Fra en af verdens store samtidsforfattere kommer historien om to nigerianer, der tager rejsen til USA og Storbritannien og rejser spørgsmål om race og tilhørsforhold.

’The Return’, Hisham Matar

Et smukt skrevet memoir, som balancerer en gennemgang af Libyens nyere historier med forfatterens mission for at find sin far, som forsvandt i Gaddafis fængsler.

’The World As It Is’, Ben Rhodes

Det er sandt, Ben Rhodes ikke har afrikansk blod i årerne. Men få andre ser verden gennem mine øjne, som han kan. Ben er en af de få, der har været ved min side siden den første valgkamp. Hans memoir er en af de klogeste og mest reflekterende beretninger om, hvordan vi anskuer udenrigspolitik, og hvordan det faktisk er at tjene det amerikanske folk i otte år.

LÆS OGSÅ: Michella Obamas måde at bruge moden politisk gjorde hende enestående

Læs mere om: