WEEKEND

Benedikte Utzon guider til sine 4 yndlingsbøger

Når den danske designer Benedikte Utzon ikke bruger sin tid på at designe nye kollektioner, kan hun godt lide at læse. Fx i en Christian Jungersen-krimi eller en bog af forfatteren Maise Njor, som hun elsker...

Den bedste nogensinde

Den bedste bog, jeg har læst, er Erlend Loes Doppler. Den handler om en mand, der er træt af livet og tager ud i skoven for at dræbe en elg. Men han kommer til at dræbe en ko, og af skyldfølelse tager han sig af hendes kalv. Bogen har den sygeste og mest absurde humor, men er samtidig underfundig og reflekterende.

Fås online HER

Den spændende

Undtagelsen af Christian Jungersen handler om fire kollegaer, der pludselig modtager dødstrusler. Ingen ved, hvem afsenderen er. De fire kollegaer skiftes til at være bogens fortæller, så du kender aldrig sandheden. Romanen viser, hvor onde almindelige mennesker kan være. Det er en god psykologisk krimi på et højt niveau.

Fås online HER

Den æstetiske

I mine øjne er Erik A. Frandsen en af nutidens største kunstnere. Min mor og jeg opdagede ham på et galleri i 1980’erne. Hun købte sine tre første billeder af ham der. Hans streg og måde at komponere billeder på har altid været en stor inspiration for mig. Derfor er hans coffee table book Det dobbelte rum et musthave for mig.  

LÆS OGSÅ: Design din egen Proenza Schouler-taske

Det næste grin

Jeg elsker Maise Njor. Hun siger det, vi andre tænker, men ikke tør sige. Hun er megapinlig og sindssygt sjov. Jeg ved, det bliver med krummede tæer og et stort grin, at jeg læser hendes bog Den forkerte giraf. Tør man tro på kærligheden igen, når man har mistet den før? Det spørgsmål stiller Maise Njor sig selv i et tog på vej til Indien.

Fås online HER