WEEKEND

Caroline Hendersons liv i bøger

Henderson deler ud af sit personlige bibliotek

De 5 af Enid Blyton

Da jeg var helt ung, læste jeg alle "De 5"-bøgerne af Enid Blyton og ved 12-års alderen havde jeg endvidere pløjet Agatha Christies "Miss Marple"- og "Hercule Pilot"-romaner igennem for i bedste detektivstil at fortsætte over i Sjöwall & Wahlöös politi/krimiromaner. Sidstnævnte er stærkt samfundskritiske fra et venstreorienteret perspektiv - et perfekt match til Maos "lille røde", som altid lå i min taske, da jeg var 13 år.

Nina Van Pallandt af Jacob Wendt Jensen

Jeg vil gerne læse biografien om Nina Van Pallandt "Hellere tro på det gode en gang for meget". Efter at have hørt en radiodokumentar om hende, er jeg blevet totalt nysgerrig efter mere om denne kvindes vilde liv! Jeg er ellers ikke den store biografitype…men når det er sagt, har jeg haft stor glæde af bl.a. Barack Obamas 'Arven fra min far'.

Pojken som fann en ny färg af Oskar Skog

Da jeg havde trukket stikket ud læste jeg "Pojken som fann en ny färg" i fødselsdagsgave, som jeg endelig fik tid til at læse forleden…og gisp, sikken vidunderlig, forunderlig, velskrevet og stærk debutroman af Oskar Skog.

Sinuhe Ægypteren af Mika Waltari

Min første roman, da jeg var kommet ud af den kriminelle lavalder, var "Sinuhe Ægypteren", skrevet af den finske forfatter Mika Waltari i 1945. Jeg fik den af min mor - samme tyndslidte eksemplar, som hun også havde læst som ung pige. Bogen gjorde et stort indtryk på mig, og i perioden efter var jeg overbevist om, at jeg skulle være arkæolog…i mindst et par uger.

Kaptajn underhylder af Dav Pilkey

Bogen til min bedste ven er til min yngste søn Loui. Han siger godt nok, at 'far er min allerbedste ven', men jeg prøver på at indsmigre mig og vil overraske ham med den niende og seneste bog i heltefortællingen af David Pilkey: "Kaptajn Underhyler og tippe tissetrussers titaniske trussler".

Pippi Langstrømpe af Astrid Lindgren

Alle bør læse mjndst én bog af Astrid Lindgren. Min favorit er Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krysmynta Efraimsdotter Långstrump - også Pippi Langstrømpe. For nylig blev jeg mindet om en skøn sekvens: Pippi cykler på en cykel uden hjul, og det går over stok og sten indtil Tommy og Annika råber: 'Det kan man ikke, det der' og Pippi svarer: "Nånej, det kan man vist ikke" og falder af. Nogle gange må man cykle uden hjul og ikke lytte til alle Tommyer og Annikaer derude!

Forbrydelse og straf af Fjodor Dostojevskij

Øverst på min ønskeliste står, at jeg skal få tid til at læse "Forbrydelse og straf". Jeg tænker, at jeg nu endelig er blevet så klog, (læs gammel) at jeg kan rumme denne uhyggeligt gode roman af Dostojveskij.