WEEKEND

CPH PIX: Chefredaktøren anbefaler

Trine Nygaard anbefaler tre film, du ikke må gå glip af på filmfestivalen CPH PIX

CPH PIX er en filmfestival, som foregår i København fra den 11.-24. april. Her kan du opleve film fra hele verden, som sjældent kommer i dansk biografdistribution.

CPH PIX blev etableret som erstatning for Natfilm Festivalen og Copenhagen International Film Festival (CIFF) og er søsterfestival til CPH:DOX, Danmarks førende dokumentarfilm-festival.

INs chefredaktør Trine Nygaard glæder sig til at skulle ind og få en op opleveren, når CPH PIX starter torsdag den 11. april. Her er tre film, som chefredaktøren i hvert fald ikke vil gå glip af.

38 Witnesses

"Jeg er simpelthen nødt til at se filmen 38 Witnesses af den franske instruktør Lucas Belvaux.
Filmen handler om at en kvinde myrdes og ingen af de 38 mulige vidner står frem og fortæller hvad de har set. Det både skræmmer og fascinerer mig vildt. Og forlægget for filmen er en true story fra NY i tresserne. Det er endnu mere skræmmende, at det ikke bare er et psykologisk eksperiment, men en faktisk hændelse."

Læs mere om filmen og bestil billetter på cphpix.dk.

Jeunesse

"Jeunesse af den franske debutant Justine Malle lyder som en sødmefuld og lidt sørgelig "coming of age"-film som jeg har lyst til at se. En ung kvinde splittes mellem sine spirende følelser for den første store kærlighed og behovet for at være sammen med sin syge far."

Læs mere om filmen og bestil billetter på cphpix.dk.

Lore

"Lore af den australske instruktør Cate Shortland tager et vildt spændende tema fra anden verdenskrig op. Nemlig hvad sker der med nazisternes børn. Jeg er fascineret af og nysgerrig på problematikkerne fra krigens tid og Tyskland har jeg et stort blødt sted for i mit hjerte. Den skal ses."

Læs mere om filmen og bestil billetter på cphpix.dk.