WEEKEND

The Crown 4: Her er premieredatoen

Livet som adelig i det britiske monarki er fascinerende, opslugende, skræmmende og guldbelagt – og nu er sæson 4 endelig på trapperne. Her er alt du skal vide, inden du rydder kalenderen til endnu en epoke i det britiske kongehus.

Nu er der ikke længe til, at vi endnu engang må tildele alt tid og plads i kalenderen til vores adelige venner i det britiske kongehus – gensynet med Dronning Elizabeth II er på trapperne, prinsesse Diana skal bydes velkommen, og Storbritanniens første kvindelige premierminister, Margaret Thatcher, fyrer op for endnu mere drama og spænding – se traileren og glæd dig endnu mere til den længeventede sæson 4 snart får premiere.

Foruden storslåede og smukke bygninger, spektakulære kjoler, politiske kampe og eminent godt skuespil, så er verdensklasseserien, The Crown, også en skildring af en rig familie på toppen af samfundet, hvor det mest af alt virker koldt og umenneskeligt, og vi kan slet ikke få nok. 

Læs også: Dirty Dancing rammer snart verdens biografer med en opfølger

Og mens vi har siddet klistret til skærmen og nydt synet af den opsigtsvækkende fortælling om Windsor-familien, så har historien om Harry og Meghans 'Megxit' kørt sideløbende, en beslutning, der blandt andet kom i kølvandet på Harrys udtalelser om, hvordan pressen behandlede hans mor. Noget, han ikke ønskede skulle gentage sig med sin kone.  Apropos Diana, så er det ingen hemmelighed, at vi glæder os helt enormt til at (gen)opleve tiden omkring tronarvingen prins Charles og hans møde med Lady Diana Spencer, og det er lige nøjagtigt noget af det, vi kan se frem til i sæson fire.

Læs også: Bæredygtige brudekjoler – sådan finder, køber og tilpasser du en vintage-brudekjole

Sæsonpremiere den 15. november 2020.

Jep, du læste rigtigt – om kun to måneder tager sæson 4 os nemlig med til slutningen af 1970’erne/starten af 1980'erne, hvor kærligheden blomstrede i det britiske kongehus, og Windsor-familien havde fået sig et nyt familiemedlem, nærmere bestemt i 1981, hvor prins Charles giftede sig med den folkekære Lady Di. Alt syntes godt, Diana fødte parrets to sønner prins William i 1982 og prins Harry i 1984 under en turbulent Thatcher-periode, som udadtil ikke gav den store anledning til fortvivlelse, men bag de lukkede døre var historien en hel anden. Kongefamilien blev stadig mere splittet og i kølvandet på Margarets (spillet af Gillian Anderson) kontroversielle politikker, opstod der intense spændinger mellem hende og dronningen, som kun blev værre, da Thatcher besluttede sig for at føre landet ind i Falklandskrigen.

Se med i teaseren, hvor du får et lillebitte smugkig ind i The Crown sæson 4, hvor vi endelig møder Diana (spillet af Emma Corrin). Fra perioden omkring de ivrige paparazzier, der sørgede for at gøre Lady Di til en af de mest fotograferede personer nogensinde, men også hele Storbritannien, der fra første blik kastede deres kærlighed over hende.

Læs også: 5 tv-serier og film du skal se i september

Emma Corrins co-star Josh O’Connor (prins Charles) har tidligere udtalt til Bazaar.com, at hendes skildring af Diana er betagende nøjagtig; 'breathtakingly accurate; she looked the spitting image of Diana, and it’s kind of extraordinary. So that’s kind of spooky'.

Nedtællingen er sat i gang, og når vi siger, vi glæder os, så er det en kæmpe underdrivelse!