WEEKEND

De bedste TV-serier ifølge Abdel Aziz Mahmoud

‘Hvor taler du flot dansk,’ påpegede Bertel Haarder efter en radiodebat med Abdel Aziz Mahmoud, og det blev titlen på den danske tv-vært, debattør og forfatters første bog. IN bad ham fortælle om sine favorit tv-serier.

Abdel Aziz Mahmouds yndlings tv-serier

Den romantiske
Norske ‘Skam’ viser en alsidig kærlighed. Karaktererne møder konstant modstand og bliver grebet af destruktive følelser som jalousi og manglende tro på sig selv, og hovedpersonerne er op til flere gange helt nede i kulkælderen. Men på trods af det ender troen på kærligheden altid med at stå stærkest tilbage og overraske os alle.

Skam

LÆS OGSÅ: Film er yt - Oscar-vindere og stil-ikoner i nye tv-serier

Den biografiske
Den originale ‘Roots’ fra 70’erne lagde hele USA ned. Tv-serien handler om en forfatter, der har forsket i sin slægt, og man følger hans rejse gennem slavetiden. Helt fra hans tiptiptiptipoldefar, der bliver kidnappet fra Afrika, til den måde, eliten prøvede at yngle med deres menneskekvæg. Det er en grotesk krønike.

Roots

Den tankevækkende
‘The Night of …’ handler om en ung knægt, der (måske) fejlagtigt bliver anklaget for mord. Seeren får et indblik i hvordan rets- og fængselssystemet fungerer, når man er minoritet og/eller ikke har råd til en advokat. Vi begynder at forstå, hvorfor man måske bliver nærmest mere kriminel af at opholde sig i fængsel.

The Night of...

Den kulte
David Lynchs mesterværk ‘Twin Peaks’ handler om mordet på Laura Palmer, som nu skal opklares af en lalleglad og godtroende efterforsker. Det er bestemt ikke plottet, der driver serien, men de mange surrealistiske karakterer og måden, alle kender hinanden på. Og så alle de forskellige symboler og metaforer, som man hele tiden prøver at hitte hoved og hale i.

Twin Peaks

LÆS OGSÅ: Drama, sex eller tidsrejse? | 5 tv-serier du skal se

Læs mere om: