WEEKEND

Den bedste kultur lige nu - fra Katy Perry til Arken

Der er masser godt kultur, der venter på at blive set, hørt eller læst. Her får du de bedste af oplevelserne lige nu.

Fra popstjernen, Katy Perry, til kunstmuseet, Arken. Kulturlivet har mange facetter. Her får du den bedste kultur, du skal kende lige nu.

Livagtige skulpturer på Arken

‘Er den levende?’ kunne man fristes til at spørge, hvis man besøgte kunstmuseet, Arken, i Ishøj sydvest for København. De udstiller nemlig 39 menneskelignende skulpturer, der synes hyperrealistiske. Forbered dig på porer, blodårer og rynker, de menneskelige detaljer står knivskarpt, og det kan næsten være skræmmende at se Ron Muecks kæmpebaby, der i sin størrelse ikke lader noget til fantasien og afslører alle kropslige finesser.

Udstillingen ‘Gys! Er den levende?’ kører til 6. august på Arken i Ishøj.
Se mere HER

Foto: Ron Mueck - Scottish national gallery of modern art

Foto: Ron Mueck - Scottish national gallery of modern art


Katy Perry bliver politisk

‘Ah, so good. Your rose-colored glasses on. And party on,’ synger Katy Perry på sin seneste single ‘Chained to the Rythm’. Den amerikanske popsangerinde har altid været udskældt for ikke at have noget på hjerte, og hendes musik er oftest idyllisk sødt til det kvalmende. Men på ‘Chained to the Rythm’ viser popstjernen nye sider af sig selv med en indirekte men skarp kritik af Donald Trump og tidens højredrejning. Som IN før har skrevet om, ser man også den kritik i modebilledet, der blandt andet er meget lyserød, da det er lettere at lukke øjnene og se tingene med sine rose-colored glasses on (lyserøde briller på, red.). Det lyder alvorligt, men Katy Perry har pakket det ind i et solidt pop-hit, der også tåler at blive hørt uden tanke for lyrikken. Med sig får hun hjælp af rapperen, Skip Marley (søn af Bob), der efter en rap om at nedbryde mure synger: ‘They stumbling and fumbling and we're about to riot. They woke up, they woke up the lions’.
Køb Katy Perrys single HER.

LÆS OGSÅ: Lyserød er det nye sort

Tredje bog fra Maria Gerhardt

Nordsjælland er blevet et hospice i luksusklassen i Maria Gerhardts tredje udgivelse som forfatter. Hun er DJ, tidligere klummeskribent på Cover og blev i 2014 forfatter først til romanen, ‘Der bor Hollywoodstjerner på vejen’, og siden til digtsamlingen, ‘Amagermesteren’. Nu er det tid til hendes tredje bog romanen - ‘Transfervindue’. Hovedpersonen lever i dette nordsjællandske hospice og venter på at dø. Hun bevæger sig rundt med sin ven Mikkel, og de taler om firserne og om alle de raskes fejl. Endnu engang berør Maria Gerhardt altså den uhelbredelige sygdom, som hun også selv er ramt af, denne gang i en utopisk verdensfremstilling.

Maria Gerhardts tredje bog ‘Transfervidue’ er ude 10. marts og kan købes HER.

Foto: PR

Foto: PR

 

Men der er også andre kulturelle notits at gøre sig lige nu. Det tidligere amerikanske præsidentpar Barack og Michelle Obama har skrevet under på en bogkontrakt på et historisk beløb. De populære par får lidt over 420 millioner kroner for at skrive hver sin bog for forlaget Penguin Random House. Den københavnske dokumentarfestival, CPH:DOX, har netop offentliggjort sit program. Og du kan glæde dig til en film om den belgiske designer Dries Van Noten blandt andre. 

Se mere HER.

Og i tilfælde af at du missede det, så vandt LGBT-filmen ‘Moonlight’ en Oscar i sidste uge efter stor polemik, fordi den forkerte kuvert var kommet med ind på scenen.

LÆS OGSÅ: Film og bøger | Ann Lind Andersen giver tips til, hvad du skal se og læse i marts

Læs mere om: