WEEKEND

Den bedste kultur lige nu - fra modekunst til noveller om parforhold

En novellesamling, en jubilæumsforestilling og tankevækkende modeudstilling er bare noget af det, du kan opleve. IN guider til den bedste kultur lige nu.

Du skal slå et smut forbi Strøget i Aarhus. Forbi vinduerne i Salling. Der bliver nemlig udstillet 15 modeværker, der sætter kropsidealet under loop. Og det er bare en af de mange kulturoplevelser, du kan berige livet med lige nu.

Bliv opdateret på den bedste kultur herunder. IN guider.

Den danske Sarah Bernhardt

Hun har været dansk skuespils førstedame i 60 år, så hvem andre end Ghita Nørby skulle kunne spille den franske skuespillerlegende Sarah Bernhardt? Det gør hun nu på Folketeatret i København i forestillingen ‘Sarah’. Sammen med Preben Kristensen genopliver hun Sarah Bernhardts liv på hendes sidste dage. Hun erindrer livet gennem øjeblikke, hvor hun har mødt store personligheder - der hver bliver spillet af Preben Christensen, som blandt andet imiterer forfatteren Oscar Wilde og skuespilforfatteren Bernard Shaw.

Foto: Thomas Petri

Forestillingen ‘Sarah’ på Folketeatret i København.

Kropsidealer til skue i Aarhus

Hvad er tilladt og ikke tilladt, når vi klæder os på? Det spørgsmål stiller 15 design- og kunsttalenter med udstillingen ‘Anybody’.  De 15 design- og kunsttalenter er hver blevet bedt om at kreere en dragt, der sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi tænker krop på, og de 15 værker kan ses i stormagasinet Sallings vinduer til og med d. 9. april. Udstillingen kommer på et tidspunkt, hvor de klassiske krops- og skønhedsidealer er i opløsning, som IN har skrevet om tidligere.

LÆS OGSÅ: Skønhedsidealet er under omvæltning

Se værkerne fra udstillingen ‘Anybody’ til og med 9. april i vinduerne hos Salling i Aarhus.
Læs mere HER

Novellesamling om parforhold

Man taler om, at tv-serien har slået filmen ihjel. Rækker den tendens også ind i litteraturens verden, må novellesamlingen være det nye hotte. Den danske forfatter Lone Hørslev er ude med en af slagsen om parforhold. Samlingen indeholder 20 noveller, og den kommer omkring alt fra ungdommelige romancer til latexklædte sexfester. Den er ude 7. april.

Foto: PR

Køb Lone Hørslevs novellesamling ‘En ordentlig mundfuld’ HER

Men det er langt fra alt, der sker lige nu i kulturen.
Danmarks public service-mastodont har besluttet sig for, at vi ikke har set ‘Matador’ for sidste gang. DR har HDificeret tv-serien fra 1978, så Mads Skjern, Violet Vinter og fru Fernando Møhge står helt skarpt. Se den fra 6. maj kl. 20 på DR1. Kim Larsen er også tilbage, blot ikke i HD, men med nyt album sammen med Kjukken. ‘Øst for Vesterled’, som det nye album hedder’. Albummet er ude 7. april.

LÆS OGSÅ: Den bedste kultur lige nu - fra Edvard Munch til Take That

Læs mere om: