WEEKEND

Det ved vi om sidste sæson af 'Game of Thrones'

Kampen om Jerntronen nærmer sig sin afgørelse. Næste år sender HBO den sidste sæson af successerien ’Game of Thrones’, og her er en forsmag på, hvad der er i vente.

70-årige George R. R. Martin har skrevet på sin episke fantasy-serie siden 1991, hvor han søgte ind i litteraturens verden for at kunne skrive netop de kæmpe slag og storslåede eventyr, som der ikke var budget til at lave i tv-branchen.

Ironisk nok er ’A Song of Ice and Fire’ blevet til HBO’s kæmpesucces ’Game of Thrones’, hvor der intet er sparet for at vække George R. R. Martins fantasi til live.

Den ottende – og sidste – sæson af serien får premiere i april 2019, og her er alt det, vi ved indtil nu.

Se traileren til sidste sæson af Game of Thrones her:

LÆS OGSÅ: Sexede, skruppelløse, sårbare - rigtige kvinder hitter på tv

Hvor lang bliver sidste sæson af ’Game of Thrones’?

Ligesom syvende sæson bliver den sidste sæson en kort fornøjelse. Insidere melder om seks afsnit.

Til gengæld tyder det på, at afsnittene godt kan gå hen at blive længere. Det vil ikke være usandsynligt at se 80 minutter lange afsnit i sidste sæson, og HBO-repræsentanter har endda luftet tanken om afsnit i spillefilmslængde.

Er det seerens sidste tur til Westeros?

Nej. Sidste sæson sætter punktum efter en historie, men den detaljerede verden har meget mere at byde på. HBO har bestilt et pilotafsnit på en serie, der skulle foregå tusind år inden handlingen i ’Game of Thrones’. Spin off-serien forventes dog først at få premiere tidligst i 2020.

Hvordan slutter serien?

Det ved de allerfærreste. Produktion holder fast om slutningen med et jerngreb. Der bliver filmet flere forskellige slutscener, så selv ikke produktionsholdet og skuespillerne ved, hvordan serien kommer til at slutte.

Til nogle scener vil skuespillerne heller ikke modtage et manuskript, fordi producere er bange for at scenerne bliver lækket. I stedet for vil skuespillerne få deres replikker i en øresnegl.

Hvor vildt bliver det?

Budgettet er sat til 15 millioner dollars per afsnit. Til sammenligning var budgettet på 10 millioner dollars per afsnit i den seneste sæson.

Sidste sæson har premiere i april 2019.

LÆS OGSÅ: Hollywoods største stjerner zapper ind på dit tv

I galleriet kan du se, hvordan seriens skuespillere ser ud uden for settet

Sådan ser skuespillerne fra Game of Thrones ud i virkeligheden

Læs mere om: