WEEKEND

Drama, sex eller tidsrejse? | 5 serier du skal se

Sommerferien står for døren, og der er desværre ikke solgaranti – i hvert fald ikke i Danmark. På de dage, hvor regn og tunge skyer afløser høj, blå himmel, er der ikke noget bedre end at krybe indenfor i sofaen eller sommerhuset og se en god serie. Vi guider til fem af dem, der hitter – men som du måske endnu ikke kender.


1. PREACHER

Hvad handler den om? ’Preacher’ er en af de mest omtalte serier lige nu – og det er næsten umuligt at forklare, hvad den handler om. Et forsøg: Præsten Jesse vakler i troen og beder en vampyr om hjælp til at genfinde Gud. Eller: Præsten Jesse bliver besat af et væsen, som er halvt engel, halvt gud og dermed bliver Jesse muligvis mere magtfuld end Gud selv.

Hvem er med? Britiske Dominic Cooper, som du kender fra ’Mamma Mia’ og Lone Scherfigs internationale hit ’An Education’, spiller rollen som Jesse i serien, som blandt andet er udviklet af skuespilleren Seth Rogan, der ellers er mest kendt som sjov/plat drengerøv i film som ’Knocked Up’.

LÆS OGSÅ: BREXIT | 11 ting briterne har givet os


2. MISTRESSES

Hvad handler den om? Tjaaah – titlen siger næsten det hele! Fire kvinder med sans for drama roder rundt i mænd, job og designertøj og kan ikke altid finde ud af, om de er venner eller fjender. Serien er ren soap – og vanedannende.

Hvem er med? Alyssa Milano (’Heksene fra Warren Manor’, ’Melrose Place’) er med i de to første sæsoner af serien, men blev erstattet af Jennifer Esposito (’Blue Bloods’) i tredje sæson.


3. TRANSPARENT

Hvad handler den om? Morton Pfeffermann, en fraskilt far til tre voksne børn, springer ud som transkønnet, og hans familie skal nu til at vænne sig til, at han er ’mor Maura’ fremfor ’far Mort’. Serien er skrevet med ømhed, ærlighed og stor indsigt af Jill Soloway, som blev inspireret til historien om Mort, da hendes egen far begyndte at leve som kvinde.

Hvem er med? Jeffrey Tambor, som har spillet med i mere end 50 Hollywood-produktioner, er vidunderlig i rollen som Maura og har både vundet en Emmy og en Golden Globe for sin indsats. Som Mauras tre børn ses blandt andre Jay Duplass (’The Mindy Project’) og Gaby Hoffmann (’Girls’).


4. EMPIRE

Hvad handler den om? En pladeselskabsboss opdager, at han er dødeligt syg og gør klar til at overlade firmaet til en af sine tre sønner. Men hvem af dem? Farmand spiller dem ud mod hinanden, og intrigerne står i kø – ikke mindst da drengenes mor, Cookie, bliver løsladt efter 17 år i fængsel og begynder at blande sig.

Hvem er med? Det mest kendte ansigt i serien er nok Terrence Howard (som du måske kender fra ’Crash’, ’Ray’ eller ’The Butler’) i rollen som syg boss, men det er Taraji P. Henson, hvis karriere er røget på himmelflugt, siden hun sagde ja til rollen som den rappe Cookie. Derudover medvirker en række musik-superstjerner som sig selv – eller karikerede udgaver – bl.a. Alicia Keys, Mary J. Blige og Timbaland.


5. OUTLANDER

Hvad handler den om? Serien begynder i 1945, og vores hovedperson er krigssygeplejersken Claire Randall. Hun kommer dog hurtigt på lidt af en tidsrejse – tilbage til 1700-tallets Skotland, hvor hun både møder højlandskrigeren Jamie (og hun er eller godt gift henne i 1945!) og bliver involveret i krigene mellem England og Skotland. Serien er baseret på Diana Gabaldons bogserie af samme navn.

Hvem er med? Irske Catriona Balfe, som spiller Claire Randall, er tidligere model og har blandt andet arbejdet for Dolce & Gabbana, Bottega Veneta og Oscar de la Renta. Hun debuterede som skuespiller i en ’blink og du misser hende’-rolle i 2006-hittet ’The Devil Wears Prada’, men det er først med ’Outlander’, hun for alvor har slået sit navn fast som skuespiller.

Alle serierne kan streames på Viaplay. Psst...  Lige nu får nu to måneders gratis adgang til Viaplay, når du tegner abonnement på Modemagasinet IN. Tegn dit abonnement HER


 

Læs mere om: