WEEKEND

Ellen Hillingsø: Det læser jeg lige nu

Få den skønne skuespillerindes bedste bogtip til sommerens ferie og afslapning

Hun er en travl kvinde, hende Ellen Hillingsø. Til juni kan biografgængere over hele landet opleve hende i filmen 'Player', som også har Casper Christensen på rollelisten. Og lige nu prøver Ellen Hillingsø på teaterforestillingen 'Udsøgt Smerte', som har premiere til august på Husets Teater i København.

Men når pulsen skal ned og tanker flyve, sætter den 46-årige skuespillerinde sig med en god bog. Og lige nu er det en berømt og meget kontroversiel forfatter, hun har liggende på natbordet.

"I øjeblikket læser jeg 'Kortet og Landskabet' af franske Michel Houellebecq. Han er sådan en spændende forfatter. Han skriver i et godt sprog, og så synes jeg, han er en fascinerende europæisk stemme. Jeg har kun læst 60 sider indtil videre, men jeg kan klart anbefale den," siger Ellen Hillingsø til IN.dk

Romanen 'Kortet og Landskabet' handler om kunstneren Jed Martin, der får sit store gennembrud med en udstilling, der iscenesætter de ikoniske Michelinkort. Udstillingen gør ham rig og anerkendt og bringer ham også i armene på den russiske kvinde Olga. Ti år senere vender han tilbage med en serie portrætter, og den længe ventede udstilling bringer ham i kontakt med den sære og menneskesky forfatter Michel Houellebecq. Kort tid efter, at udstillingen er taget ned, kontaktes Jed af politikomissæren Jasselin, fordi politiet har brug for Jeds hjælp til at opklare et brutalt mord. 'Kortet og Landskabet' har i øvrigt modtaget Frankrigs største litteraturpris, Goncourt-prisen.

Michel Houellebecq har en baggrund som ingeniør og it-medarbejder i den franske Nationalforsamling, og har skrevet fem romaner: 'Elementarpartikler' (2001), 'Udvidelse af kampzonen' (2002), 'Platform' (2002), 'Muligheden af en ø' (2006) og nu 'Kortet og landskabet'. Og med disse romaner er forfatteren blevet et globalt navn, der er blevet beskyldt for at være både vulgær og genial.