WEEKEND

Få Ann Lind Andersens anbefalinger til fim og serier i juli

En dyster roman bliver til en serie på HBO, og så er der gode danske film på plakaten. Få Ann Lind Andersens tips til sommerunderholdningen her.

Ann Lind Andersen er kendt som filmanmelder på bl.a. ‘Go’ morgen Danmark’ på TV2. Hun er cand.mag. i filmvidenskab og medlem af Danske Filmkritikere, som uddeler Bodil-prisen. Her får du hendes bedste anbefalinger til den kommende måned.

Film

'Den skyldige'

Cedergren i krimi-kammerspil

Det er klaustrofobisk spænding på et højt niveau, når politimanden Asger Holm besvarer et 112-opkald og får en kidnappet kvinde i røret. Fra sin ende af telefonen skal han forsøge at hjælpe hende, og thrilleren udspiller sig som et tæt solo-kammerspil, hvor man kun ser politimanden og, ligesom ham, kun hører, hvad der foregår i den anden ende. At politimanden er den eneste, vi ser, gør ikke noget, når han bliver spillet af dygtige Jakob Cedergren, som jeg synes, vi ser alt for lidt i dansk film. Bag kameraet står en debutant fra den danske filmskole, svenske Gustav Möller, og filmen fik publikumsprisen som bedste ikke-amerikanske fiktionsfilm på den amerikanske Sundance-filmfestival. 

Premiere 14. juni

LÆS OGSÅ: Cannes 2018: Kvinderne har ret til at vælge... en mand

'Love, Simon'

Homoseksualitet på highschool-skemaet

På overfladen kan ‘Love, Simon’ ligne en ganske almindelig coming of age-teenagefilm. Den følger Simon, der går i gymnasiet og har genvordigheder med kærligheden og klassekammeraterne. Men filmen er mere end det. Historien om Simon er nemlig også en spring ud-historie, for Simons homoseksualitet bliver på et tidspunkt ‘outet’, og så må han lære at stå ved sig selv. Med den pris – og de glæder – der følger med. Er sådan en ud af skabet-historie nu noget særligt, kan man spørge. Og ja, det er det, når den er produceret af et af de store amerikanske filmselskaber. Det er første gang nogensinde, at en af de store selskabers ungdomsfilm fortæller sådan en historie og har en homoseksuel hovedperson. Flere berømtheder har købt hele sale af visninger, så folk kunne se filmen gratis − så vigtig synes de, den er. 

Premiere 21. juni

'Guardian Angel'

Historisk hypnosemord

Det såkaldte hypnosemord lyder meget eksotisk, men fandt faktisk sted i København i 1951. Omstændighederne omkring det er så skøre, at det lyder som en film − hvilket det også nu er blevet. ‘Guardian Angel’ er instrueret af finske Arto Halonen, og på rollelisten står bl.a. Pilou Asbæk, Cyron Melville og Johannes Lassen. Den fantastiske og mystiske historie skildrer, hvordan den 28-årige Palle Hardrup (Cyron Melville) begår et dobbeltdrab ved et bankrøveri. Da han bliver pågrebet af politiet, påstår han, at han er blevet hypnotiseret til forbrydelsen af sin tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen (spillet af amerikanske Josh Lucas).

Premiere 28. juni

Streaming

'Sharp Objects'

Amy Adams i gotisk mordgåde

Journalisten Camille Preaker vender tilbage til sin fødeby, Wind Gap i Missouri, for at rapportere om en række brutale mord. Men under den kølige krimioverflade dukker der snart nærmest gotiske toner frem, da det viser sig, at Camilles fortid og familie, i skikkelse af hendes mor og søster, måske spiller en rolle i mordene. I hovedrollen ses Amy Adams − som det altid er en fornøjelse at se på − og det samme kan siges om Patricia Clarkson, der spiller moren. ‘Sharp Objects’ er baseret på Gillian Flynns roman af samme navn, og det er Jean-Marc Vallée, som står bag bl.a. ‘Dallas Buyers Club’ og ‘Big Little Lies’, der har skruet den sammen til en tv-serie.

Premiere 9. juli på HBO Streaming

'My Next Guest Needs No Introduction'

Cirkushesten er tilbage i manegen

Hvad gør man, hvis man har trukket sig tilbage efter 33 år som talkshowvært og alligevel savner duften af savsmuld? Man gør som David Letterman og laver en række eksklusive programmer, hvor han interviewer de store personligheder, han gerne selv vil tale med. Det er blevet til en række interessante interview med navne som Barack Obama, George Clooney, Jay-Z og Malala Yousafzai, og hvert interview varer en hel time, så der er tid til fordybelse. Letterman er ikke verdens bedste interviewer, men han investerer til gengæld sig selv i de snakke, han har med gæsterne, og det klæder ham at dæmpe den ironiske ‘Late Night Show’-attitude. Mit foreløbige favoritinterview er klart det med Obama − klogt, nærværende og dybt fascinerende, ligesom manden selv.

De første shows er tilgængelige på Netflix

LÆS OGSÅ: Sexede, skruppelløse og sårbare - rigtige kvinder hitter på tv

Læs mere om: