WEEKEND

To film om Coco Chanel

Den franske stjerne Audrey Tautou (Amélie fra Montmartre) er Coco Chanel i filmen om modeskaberen, inden hun blev både Chanel og Coco

Historien om Coco Chanel bliver filmasiteret 

Navnet Coco har hun faktisk fra den hund, som hun synger om i en pikant vise sammen med sin søster på en mindre pikant beværtning. De er forældreløse og syr ved siden af, men det er på baren, deres skæbner bliver afgjort. Søsteren møder sin mand og kommer rigtig godt i vej, mens Gabrielle bliver Coco. Med hjælp fra velgørere og bejlere og en passioneret forelskelse, der ender tragisk, men først og afgørende med sit talent, sin stædighed, sit altopslugende fokus på at skabe sig en karriere.

LÆS OGSÅ: Audrey Tautou: Coco Chanel anno 2009

Filmen Coco før Chanel er, som titlen siger, ikke en svælgen i modedivaens skønne kreationer. Det er et historisk drama om en modeskaber, der virkelig forandrede verden. Ikke kun fordi hun lavede fantastisk tøj, men fordi hun er helt epokegørende for kvindehistorien. Hun viser med sin egen historie, at kvinder kan klare sig selv.

Selv om hun har lært lektien the hardest way, så fortæller hendes tøj for hele verden, at kvinderne er klar til frigørelse - med elegance naturellement. Anne Fontaine har lavet en stor og flot film, der aldrig dyrker Chanel, men viser hende som en kvinde med mange - og ikke altid lige skønne - sider. For alt har en pris, og den er særlig høj for kvinder, der bliver ikoner. Premiere 11. december.
?????
(5/6 stjerner)

Mere Chanel - og mere Mads Mikkelsen. For han spiller nemlig den franske, modernistiske komponist Igor Stravinsky i filmen om Coco Chanel & Igor Stravinsky, der får dansk premiere i løbet af foråret. Den foregår i Paris i 1913 og giver derfor et blik ind i modeskaberens liv - efter Coco er blevet Chanel. Ind i en historie om to på hver sit felt, revolutionerende kunstnere, der kommer til at sætte deres præg på hinandens liv og hele verden. Kostumerne ser fantastiske ud! Premieren er sat til 11. februar 2010.

Læs også:
Månedens 3 favoritter
The Informant: Damon i politisk komedie
 

Læs mere om: