WEEKEND

FILM | Science fiction-film rost til rummet og to andre film, du skal se i december

Der er film om både rumvæsner, moden som kunst og en bundrådden julemand på programmet i december. IN guider til månedens bedste film.

December-måned byder på film om både besøg fra rummet, årets største modefest og en (dårlig) juletoer.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

ARRIVAL

Den er ikke blot blevet rost til skyerne, den er blevet rost til rummet. ‘Arrival’ er en amerikansk sci-fi-film i bedste Hollywood-stil, og der er skruet op for alle de virkemidler, der på de fleste virker efter hensigten, men på mange andre virker kvalmende. Men der er et men. For den kan noget mere. Amy Adams spiller hovedrollen som USA’s bedste oversætter, og hun bliver kaldt til hjælp af den amerikanske stat, da der skal kommunikeres til rumvæsner. Filmen sætter nemlig spørgsmålstegn ved vores sprog, det, det kan, og hvor vigtigt kommunikation er.

THE FIRST MONDAY IN MAY

Hvert år forenes mode og kunst med en kæmpe modeudstilling på The Metropolitan Museum of Art i New York, der indvies med årets største modefest ‘The Met Gala’. Normalt er festlighederne kun for den absolutte elite, men nu kan du komme med ind bag de lukkede døre. Dokumentarfilmen ‘The First Monday in May’ følger Andrew Bolton, der kuraterede udstillingen, som den så ud i 2015, såvel som den indeholder interviews med de prominente gæster, der deltog i festlighederne dengang.

LÆS OGSÅ: Modefilm på vej – dem skal du se

BAD SANTA 2

Der er lagt i kakkelovnen til lårklask og julestemning, når Billy Bob Thornton spiller rollen som en bundrådden julemand igen. Nu er toeren til 2003-filmen ‘Bad Santa’ i biografen, og denne gang er der en bank, der skal røves i julekostume.

 

Læs mere om: