WEEKEND

FILMANBEFALING | 3 gode film

IN anbefaler tre rigtigt gode film, som du skal se! To danske film og én amerikansk. Læs hvilke det drejer sig om her.

Tre gode film du bør se 

Cool Clooney

Tjekkede Ryan Bingham (George Clooney) er professionel opsiger af medarbejdere i firmaer over hele USA. Up in the air er en film om den moderne verdens mantraer om at være omstillingsparat og hele tiden udvikle sig, flytte sig. Ryan holder berømte foredrag om kunsten at gøre sig fri fra alt og alle, og efterlever det selv. Vel at mærke indtil en håndfuld kvinder af forskellige typer kommer i vejen for hans perfekt indrettede liv.

For Up in the air er også en amerikansk dramakomedie, på grænsen til det romantiske indimellem, så selvfølgelig kommer Ryan i tvivl om sit ensomme kuffertliv. Selv om filmen ind imellem bliver lidt for yndig og melodramatisk, så er George Clooney en stærk garant for, at filmens større eksistentielle tema aldrig glider helt ud. Derfor er den en både foruroligende og underholdende historie om omkostningerne ved det gennemrationaliserede, strukturerede liv, den moderne verden helst ser os leve.

 (4/6 stjerner)
 

Spinder publikum ind

 

Arrgh... ikke endnu en film om krigen! Jeg orker det ikke! Tanken når lige at stryge igennem mig, da filminstruktøren Jacob Falk finder fotos af torturerede irakere i soldaten Alis taske og starter jagten på et medie, der vil bringe historien. Men glem det! Christoffer Boes film Alting bli'r godt igen har dybest set intet med krigen i Irak at gøre.

Eller jo, det har den, for Jacob Falk er jo ved at lave en film om krig, og den film får han måske-måske ikke lavet, alt imens hans paranoia vokser med kilometer hver dag. Den er mærkelig, som alle Christoffer Boes film er det på hver sin måde, den er dybt intellektuel. Men den er altså også en film, man ikke kan undgå at blive spundet ind i og opslugt af, og den har fremragende skuespillerpræstationer af især Jens Albinus som Jacob Falk.

(5/6 stjerner)

Den farlige passion

 

Det starter som noget, der ligner et romantisk mirakel. Da den internationalt anerkendte modefotograf K i spisesalen på et stort hotel møder manden fra sine drømme. Fra den tilbagevendende og ret skræmmende drøm, hvor hun kommer ind på et værelse, netop som han kaster sig ud fra balkonen. Men det, han i virkeligheden kaster sig ud i, er et vildt passioneret forhold til K., som bliver så besat af ham, at hun er parat til alt.

Kvinden der drømte om en mand er den første spillefilm af Per Fly efter hans berømte socialrealistiske trilogi, og den er helt, helt anderledes end dem. Sonja Richter er helt perfekt som K. En kvinde, der samtidig med sit familieliv og sin karriere ligesom lever i en glasklokke, hvor hun lukker hverdagen ude, for i stedet at leve passionen ultimativt ud. Filmen er kompleks og kompakt i sin drømmende og symbolske historie, men også en smule distanceret og kølig, hvilket gør den svær helt at indfange.

(4/6 stjerner)

LÆS OGSÅ: 20 gode film enhver modeelsker bør se

 

Læs mere om: