WEEKEND

Fire bøger du skal læse

IN anbefaler fire bøger, du ikke bør snyde dig selv for

2 x Sonnergaard
De fleste husker Jan Sonnergaards gennembrud med novellesamlingen Radiator og de efterfølgende fine noveller. Nu er Sonnergaard aktuel med intet mindre end to bøger - hvoraf den ene er en roman. OM ATOMKRIGENS BETYDNING FOR VILHELM FUNKS UNGDOM er en generationsroman om 80'erne med atombomber, punkrock, yuppier og undergrundskultur, hvor vi følger en gruppe unge fra Nordsjælland, der bliver studenter.
Den anden udgivelse er GAMLE HISTORIER. I bedste Sonnergaard-stil får vi 15 skæve, sjove og bizarre historier om livets små og store finurligheder. I korte, skarpe og kærlige vendinger tager Sonnergaard på rejse i livet - både udi kærlighed, hverdag og udlængsel.
OM ATOMKRIGENS..., 269 kr., GAMLE HISTORIER, Gyldendal, 199 kr.
ìììì(4/6)

 

Rejsen til Provinsen
I 2003 vandt Jette A. Kaarsbøl De Gyldne Laurbær for sin debutroman, Den lukkede bog. Nu kommer der endelig nyt fra hendes talentfulde tastatur. I DIN NÆSTES HUS folder arkitekt Laus Lindborg sig ud. Ungkarlen har travlt i storbyen med eget arkitektfirma, gode venner og forhold til en del kvinder. Men da hans far dør, udløser begravelsesrejsen til provinsen en ny tilværelse. Laus tager orlov fra succesfirmaet, indlogerer sig på den lille bys kro og bliver nær ven af præstefamilien. Men folk i byen undrer sig - for hvad vil han dog der - og hvorfor er han egentlig ikke gift? Samme undren bokser Laus selv med, mens han i tankerne gennemlever sine kærlighedsforhold. Da kærligheden igen slår ned i Laus, og et forbudt forhold begynder at spire i præstegården, kan han pludselig ikke stikke af, som han plejer. Eller kan han? Den løjerlige Laus og den godmodige præst skriver sig ind hos læseren, og luppen på livet er skarp og tydelig. Kaarsbøl kan noget med ord. Og stemninger. Bare hun ikke holder så lang en skrivepause efter den her.
I DIN NÆSTES HUS af Jette A. Kaarsbøl, Gyldendal, 299 kr.
ììììì(5/6)

 

Årets hotteste roman i England
DEN ANDEN HÅND af Chris Cleave er årets hotteste roman i England. Den sælger 5.000 eksemplarer om ugen og har gjort det i snart et halvt år. Og ikke uden grund, for den barske, men samtidig humorfyldte fortælling om redaktør-Sarah og den illegale asylansøger Lille Bi, der ved en fejl bliver sendt ud i det engelske samfund, er en stor, vedkommende læseoplevelse. Det begynder på en ferie til Nigeria. Sarah og hendes mand bliver vidne til et skæbnesvangert opgør, som får fatale følger. Nogle år senere ringer det på deres dør i en London-forstad. Gæsten Lille-Bi sender Sarah ud i et voldsomt dilemma.
DEN ANDEN HÅND af Chris Cleave, Hr. Ferdinand, 299 kr.

 

Læs også:
Endelig mere Ejersbo

Genial Gyser

 

Læs mere om: