WEEKEND

Fire bøger, som kunstner Kaspar Kaum Bonnén elsker

Den danske kunstner medvirker i den nye sæson af ‘Kunstnerkolonien’ på DR2 sammen med Ursula Reuter Christiansen, Julie Nord, Sif Itona Westerberg, Michael Kvium og Kim Mejdahl. Sidste år udgav han den roste bog ‘Bag om min far’, og her anbefaler han fire af sine egne yndlingsbøger.

Kunstneren Kaspar Kaum Bonnén elsker bøger, der udspringer af store følelser og emner. Emner som kærlighed og sjæl, hvor bøgerne ofte giver fornemmelsen af et helt særligt nærvær.

Er du ligesom Kaspar Kaum Bonnén også vild med smukke tekster om kærlighed, og har du lyst til, at lade dine følelser få frit løb?

Så læs med herunder, hvor den danske kunstner giver sine fire bud på de bøger, som du skal læse i din sommerferie under solens stråler.

Læs også: 10 podcasts og lydbøger, du skal lytte til i din sommerferie

Kaspar Kaum Bonnéns fire boganbefalinger

Maria Hesselager – ’Jeg hedder Folkví’

Nogle forfattere debuterer med et stor gammaglimt. Her er Maria Hesselagers ‘Jeg hedder Folkví’. En bog om kærlighed, om at være til, skrevet, så jeg med det samme er i en anden verden, i vikingetiden, som samtidig er helt tæt på, ja, så tæt som mit eget liv, så jeg er overbevist om, at alle tider eksisterer lige nu. Jeg læser den stadig, som man altid vil læse gode bøger.

Ocean Vuong – ’Vi er kortvarigt smukke her på jorden’

Jeg fik til opgave at læse Ocean Vuong, da jeg skulle i radioen og tale om min egen bog. En uretfærdig og umulig bog at måle mig med, så fyldt af tab, inderlighed, poesi, skrevet fra ungdommen, seksualiteten og den udgrænsedes position.

Læs også: Nikolaj Zeuthens fire boganbefalinger

Harald Kidde – ’Jærnet’

Ingen dansk roman er skrevet med samme rastløse energi og sproglige nerve. Der udspringer af det store barn Steffan Choräus sjæl og hjerte og grundfjeld, der smeder malm om til jern. ‘Jærnet’ er på højde med de største romaner i begyndelsen af sidste århundrede og Kierkegaards skrift. Kidde nåede desværre ikke at færdiggøre det, som var tænkt som en række af fire bøger. Men hver gang, jeg tager hul på bogen, syder og bobler jernet i mit blod.

László Krasznahorokai – ’Modstandens melankoli’

Jeg opgav køen til bogsignering til Louisianas litteraturfestival. Jo, jeg er fan af Krasznahorokai – hvordan kan man være andet? – men ikke nødvendigvis fan af signaturer og idoldyrkelse. Det er interessant, hvordan nogle med sproget kan skabe så vilde troværdige sætninger og fylde en verden med vildt nærvær af selv de mindste begivenheder, hvor det ikke nødvendigvis er plottet eller historien, der fanger, men vekselvirkningen mellem sindet og de utallige verdener, vi lever i.

Læs også: 10 af de bedste LGBTQ+ film, du kan streame lige nu