WEEKEND

Fire film, du skal se, når biograferne åbner

Så er det nu, du skal vinke farvel til dine serievenner og slukke ipaden. Biograferne åbner igen den 6. maj – hurra! – og der er så mange fede film, som har været i coronakarantæne og fået udsat deres premiere igen og igen. Her er fire film du kan opleve i biografmørket.

Biograferne åbner endelig igen torsdag den 6. maj. Og efter mange måneders karantæne, får flere nye film nu endelig premiere.

Blandt de mange nye film er blandt andet ’Promising Young Woman’, som vandt en Oscar for 'Bedste originale manuskript' samt filmen ’Minari’, der vandt en Golden Globe for 'Bedste udenlandske film'.

Ved du ikke, hvilke film du skal købe billet til endnu, giver vi dig her fire filmbud, der snart får premiere i biograferne.

Læs også: Tre kvindelige spioner, der har inspireret til film

Fire film, du skal se i biograferne i maj

Minari

Lee Isaac Chung har lavet en af årets bedste film med ‘Minari’, og både den og han har vundet et hav af priser. ‘Minari’ fortæller historien om et ungt koreansk par, som med deres to små børn og en bedstemor flytter fra Californien for at bosætte sig i Arkansas i 1980’erne.

Faren Jacob drømmer om at bygge et landbrug med koreanske afgrøder op fra bunden og vise sine børn, at han kan få og være en succes. Hustruen Monica, som er vokset op i storbyen og savner sine veninder og det fællesskab, hun havde i sin kirke, er mere skeptisk over den container på hjul, han kalder et hjem, og Arkansas’ åbne vidder. Mens Jacob klør på og glemmer sin familie i jagten på drømmen, glider de fra hinanden.

Biografpremiere 6. maj.

Marco Effekten

Der har været smæk på i de foreløbig fire film om Afdeling Q, og det bliver der også i den femte, selv om Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares har overladt rollerne som Carl Mørck og Assad til Ulrich Thomsen og Zaki Youssef.

‘Marco Effekten’ tager sit navn fra den romadreng, som findes i et dansk tog med et pas, som tilhører William Stark, der forsvandt fire år tidligere efter anklager om pædofili. Carl Mørck genåbner sagen, og det viser sig hurtigt, at den er både mere omfattende og kompliceret, end nogen havde forudset.

Biografpremiere 27. maj.

The United States vs. Billie Holiday

R’n’b-sangerinden Andra Day har fået det helt store gennembrud i rollen som selveste Billie Holiday i Lee Daniels’ ‘The United States vs. Billie Holiday’, som er hendes første nogensinde. Hun spiller Lady Day i en film om en periode af sangerindens liv, hvor FBI havde udpeget hende som syndebuk i en større kamp mod narko.

Holiday kæmper for at optræde med de sange, hun vil, foran det publikum, hun vil: “Jeg forestiller mig, at sorte og hvide kan sidde sammen”, som hun siger i en af filmens scener. Samtidig er hun afhængig af stoffer, og det misbrug bliver en måske endnu større trussel mod både hende og hendes karriere end FBI.

Biografpremiere 20. maj.

Promising Young Woman

Carey Mulligan vandt desværre ikke en Oscar for rollen som Cassie i ‘Promising Young Woman’. Den 35-årige brite var ellers nomineret sammen med den kvindelige instruktør bag filmen, Emerald Fennell (som diehard-fans vil kende som Camilla Shand – senere Parker Bowles – i ‘The Crown’).

Cassie lever i et pink bubblegum-univers med korte kjoler og lyserød læbestift, men filmen er alt andet end tøse feelgood med glimmer på. Cassie lever nemlig et dobbeltliv – tyggegummityggende barista by day og feministisk hævner by night. Om aftenen tager hun på bar og lader, som om hun drikker sig fra sans og samling og venter på, at en liderlig mand samler hende op og forsøger at udnytte situationen – og så slår hun hårdt ned på ham og hans manglende moral og empati. Der gemmer sig selvfølgelig en historie i Cassies fortid, som forklarer hendes mission, men den skal du se filmen for at få fortalt.

Biografpremiere 6. maj

Læs også: Her er alt vi ved om den nye og tredje sæson af Bridgerton

Læs mere om: