WEEKEND

Fire film og serier, du skal se i juli

Det er sommer, du har måske ferie, og der er dømt feelgood på skærmen. Turen går til både New York og Udkantsdanmark, og ind imellem de mange gode grin er der også plads til historier, som flår lidt i hjertet og får tankerne om, hvem man egentlig er – og vil være! – til at summe.

Har du mistet overblikket over alle de mange serier og film, der i øjeblikket kommer med nye sæsoner og premierer på diverse streamingtjenester? Så læs med her, hvor vi har samlet to film og to serier, som du enten kan fortsætte på eller se for første gang.

Lad dig gribe af romantik, intriger, dansk kultur og livet i byen der aldrig sover, når du med disse film og serier, kan synke helt ned i sofaen eller biografsædet og forsvinde ind i en anden verden.

Læs også: 3 serier du skal se lige nu

2 Serier

Physical

Har du nogle gange svært ved at komme ud ad døren og tage den løbetur eller en time i træningscentret? Sådan har Sheila (Rose Byrne) det i den kulsorte 80’er-komedie ‘Physical’. Hver morgen nærmest messer hun for sig selv, at hun vil spise sundt, møde op til balletundervisning og ‘have en god dag’. Men når hun har afleveret børnene i skole, er det, som om bilen helt af sig selv kører forbi burgerbarens drive-in, og så sidder hun dér, med fritter og chokolademilkshake i skødet.

Det kører heller ikke rigtig på hjemmefronten, hvor både manden og ungerne tager hende og hendes høje serviceniveau for givet. Men så opdager Sheila aerobics. Hun er hooked, og samtidig med at hun langsomt finder tilbage til den kvinde, hun var engang, får hun ideen til et businesseventyr, der kommer til at ændre hele hendes tilværelse: Hun laver aerobics-videoer til alle de hjemmegående husmødre – og får kæmpe succes. En kvindelig livsstilsguru af den type, som man kan fodre svin med i dag, men som var sjældne i 80’erne, er født. Sheila rocker, men de mennesker, hun har omkring sig, er ikke utvetydigt begejstrede for hendes succes.

Tilgængelig på Apple TV+.

Virgin river, sæson 3

Hvis du er fan af tv-serier som ‘Gilmore Girls’ og ‘Hart of Dixie’, hvor romantik, intriger og excentriske personager i en lille, malerisk by udgør drejebogen, er ‘Virgin River’ nok noget for dig. Anden sæson af dramaet landede i november, og nu er tredje sæson allerede klar. Det er godt nyt til de fans, der har brugt det seneste halve års tid på at spekulere over, om Jack mon overlever, efter han blev fundet i en blodpøl i sidste afsnit af anden sæson. Spoiler – ja, det gør han.

Martin Hendersons navn figurerer i hvert fald på listen over medvirkende i tredje sæson, så den flotte barejer kan fortsætte det komplicerede forhold til både sygeplejersken Mel – som selv har en del følelsesmæssige lig i lasten – og til eksen Charmaine, som er gravid med hans tvillinger. Tag ‘Virgin River’ med i sommerhuset og binge på de aftener, hvor nætterne er knap så lyse og lune.

Første og anden sæson af ‘Virgin River’ er tilængelige på Netflix. Tredje sæson lander 9. juli.

2 Film

Hvor kragerne vender

Hvem er man, når man forlader det sted, man er født og vokset op? Er man den samme, eller kan man blive et helt andet menneske? Det er et af temaerne i Lisa Jespersens fine debutfilm ‘Hvor kragerne vender’. Laura (Rosalinde Mynster) er tilsyneladende blevet et helt andet menneske. Hun har forladt gården, hvor hun er vokset op, og har genopfundet sig selv som Irina i København. Hun har skrevet en rost roman og er en del af både kunstens og litteraturens inderkredse i hovedstaden. Da hendes bror skal giftes, tager hun modvilligt tilbage og ankommer iført ravgule kattebriller, blodrød læbestift og en ny korthårsfrisure, som ingen i familien forstår.

Det viser sig, at den kvinde, som skal giftes med broren, er Irinas plageånd fra folkeskolen, Catrine, som nu indtager Irinas plads i familien – og endda skal overtage morens (Bodil Jørgensen) blomsterbutik på hovedgaden, hvor Irina har hjulpet til, siden hun var helt lille. Selv om hun har gjort en dyd ud af at lægge afstand til sin traktorkørende familie, gør det ondt på Irina at mærke den, og med bittesmå skridt forsøger hun at lappe forholdet til både forældrene, broren og ungdomskæresten David.

Biografpremiere 22. juli.

My salinger year

Joanna flytter til New York med en drøm om at blive digter i bagagen. Hun bliver ansat på et litteraturagentur under den übercool og bidske Margaret – en slags litteraturens Miranda Priestly – som repræsenterer forfatteren J.D. Salinger, som skrev ‘Forbandede ungdom’ i 1951, men har levet et tilbagetrukket – nærmest hemmeligt – liv i flere årtier. Det afholder dog ikke læsere og beundrere fra alle verdenshjørner fra at skrive fanpost til ham – og det bliver Joannas opgave at besvare de mange breve, der lander i agenturets postkasse.

Hun skal egentlig bare sende dem et afvisende standardsvar, men brevene vækker noget i hende, og hun beynder at korrespondere med brevskriverne. Samtidig får hun oftere og oftere J.D. Salinger himself i røret, og han støtter hendes egne ambitioner og hjælper hende til at gøre noget ved den drøm, der fik hende til at droppe både uni og kæreste i Californien og tage til New York. Margaret Qualley spiller den unge idealistiske digterspire, mens Sigourney Weaver er den barske boss – der viser sig måske alligevel at have et hjerte.

Biografpremiere 1. juli.

Læs også: Hun skulle rigtigt have haft hovedrollen i 'The Devil Wears Prada'

Læs mere om: