WEEKEND

Forfriskende fransk film

”Welcome” er fransk socialrealisme med ægte følelser!

Det er en meget grå, meget trist og alligevel livsbekræftende film, den franske "Welcome". Den handler om en ung kurder, Bilal (Firat Ayverdi), der flygter mod London, hvor hans elskede bor nu, men kun når til Calais i Frankrig. Her ophobes han mellem alle de andre illegale flygtninge på vej retur til hjemlandet.

Den store svømmetur
Men den forelskede nægter at give op og beslutter sig for at svømme over kanalen i stedet. Han tager svømmetimer, og der udvikler sig et tæt forhold mellem ham og svømmelæreren Simon (Vincent Lindon). I starten handler det for svømmelæreren også mest om at gøre indtryk på sin socialt bevidste ekskone, som han stadig elsker. Men efterhånden bliver det til et venskabsforhold mellem de to mænd, som bliver fatalt for dem begge.

Sløjfet for idealisme
Det er på mange måder en klassisk socialrealistisk film, men den formår at fortælle en historie om mennesker, der ikke nødvendigvis er gode af ophøjede idealistiske årsager, men fordi de ikke kan lade være med at hjælpe, da deres næste har virkelig brug for dem.

ìììì (4/6)

Læs også:
To film om Coco Chanel
The Informant: Damon i politisk komedie

Læs mere om: