WEEKEND

'Game of Thrones' vender tilbage – kan du genkende skuespillerne?

Sidste sæson af ’Game of Thrones’ går i gang nu, og verden venter i spænding på en afgørelse i slaget om Westeros. Vi har kigget nærmere på skuespillerne fra den populære serie og er overraskede over, hvordan mange af dem ser ud, når de ikke er på settet.

Kalenderen viser forår, men tro os – winter is coming!

For nu begynder sidste sæson af ’Game of Thrones’ på HBO Nordic. Den har været længe undervejs – længere end normalt – fordi holdet bag hitserien var nødt til at udskyde optagelserne, fordi vejret simpelthen var for pænt og ikke spor ’winter’-agtigt på det tidspunkt, hvor de skulle i gang.

LÆS OGSÅ: Det ved vi om sidste sæson af 'Game of Thrones'

Og da serien lakker mod enden og de endelige opgør om magten, var det nødvendigt med vejrforhold, der matchede den dystre dommedagsstemning.

Fans har grublet længe, og der er mange teorier om, hvem der kommer levende ud af serien, hvor mange favoritter har måtte lade livet.

For skuespillerne markerer afslutningen på 'Game of Thrones' en ny begyndelse, hvor de ikke længerer er bundet af en mangeårig kontrakt. Det betyder også, at flere har ændret deres look, efter indspillingerne var i kassen. Se dem herunder.

LÆS OGSÅ: Zendaya spiller hovedrollen i ny HBO-serie 'Euphoria' - se traileren her

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen

Efter optagelser sluttede, klippede Emilia Clarke håret og havde i en periode en kort mellemblond frisure. Til forpremieren på sidste sæson dukkede hun dog op med helt mørke lokker - langt fra Daenerys' isblonde hår.

Gwendoline Christie som Brienne of Tarth

I G.R.R. Martins bøger beskrives Brienne of Tarth som en 'grim kvinde', men skuespiller Gwendoline Christie er meget smuk. Hun har blandt andet været på catwalken for Vivienne Westwood og Miu Miu.

Kit Harington som Jon Snow

Kit Harington er også til skæg og krøller, når han er væk fra skærmen. Privat er han blevet gift med sin kollega Rose Leslie, der spillede Ygritte i 'Game of Thrones'.

Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane

Nordmanden Kristofer Hivju har samme skæg som sit fiktionelle alterego.

Lena Headey som Cersei Lannister

Lena Headey er vendt tilbage til sine mørke lokker og viser også tatoveringerne frem.

Maisie Williams som Arya Stark

Maisie Williams var ikke særlig gammel, da hun fik rollen som fanfavoritten Arya. Nu er hun en ung kvinde med en eklektisk stil, som så sit snit til at farve håret lilla, da hun ikke længere skulle optage.

Michiel Huisman som Daario Naharis

I bøgerne har Daario Naharis blåt hår. I serien slap han for den hårfarve og bliver spillet af hollandske Michiel Huisman.

Nikolaj Coster Waldau som Jaime Lannister

Danske Nikolaj Coster Waldau er en af de skuespillere, som fans holder med i sidste sæson. Hvilket er overraskende, når man tænker på, hvor usympatisk hans karakter var i starten af serien.

Peter Dinklage som Tyrion Lannister

Peter Dinklage foretrækker mørkt hår frem for gyldne Lannister-lokker uden for settet.

Pilou Asbæk som Euron Greyjoy

Flere danske skuespillere har været med i 'Game of Thrones'. Pilou Asbæk er blevet en del af castet i de senere sæsoner som den væmmelige Euron Greyjoy.

Sophie Turner som Sansa Stark

Det karakteristiske røde hår er skiftet ud med en afbleget frisure for Sophie Turner, der er blevet lidt af et modeikon. Hun skal snart giftes med sangeren Joe Jonas.

LÆS OGSÅ: "Rigtige" kvinder hitter på tv

Læs mere om: