WEEKEND

Glæd dig! Ny film om Alexander McQueen kommer snart

Produktionsholdet bag den biografiske film om Alexander McQueen, der forventes at få premiere i 2017, har endelig fundet den skuespiller, der skal spille den mesterlige modeskaber. Ligheden er slående.

Instruktør Andrew Haigh har fundet den skuespiller, der skal spille Alexander McQueen i den biografiske film, han er ved at lave om den britiske mesterdesigner. Valget faldt på den 26-årige brite Jack O’Connell, og ligheden mellem ham og den afdøde designer er slående.

Filmen er baseret på Andrew Wilsons biografi af Alexander McQueen ’Blood Beneath the Skin’ og vil fokusere på dagene optil designeres efterårsshow i Paris tilbage i 2009. Et show, der blev en ikonisk milesten i Alexander McQueens designarv.

Alexander McQueen er ikke den eneste designer, der bliver portræteret på film. Bille August er nemlig i fuld gang med at instruere en film om designeren Gianni Versace 

Alexander McQueen viste sin efterårskollektion kort efter den finansielle krises indtog. Modehusene rystede i benene, magasinerne så svigtende annoncesalg og forbrugerne holdt pengene i pungen. Alexander McQueen pegede indad og proklamerede, at modens problemerne skyldtes branchens hastighed, den hurtige garderobeudskiftning og det pres, forbrugerne udsættes for til hele tiden at købe nyt, nyt, nyt.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Foto: AOP

Afslutningen på Alexander McQueens AW16 show, 2009

- Hele den her situation er bare så kliché, sagde han kort før showet. – Udskiftningen i moden sker så hurtigt, og jeg tror, det er en stor del af problemet. Der er ingen langvarighed.

Den britiske designers svar til krisen var en kollektion, der parodierede modens seneste århundrede. Han sendte blandt andet en sarkastiske fortolkninger af Givenchys Audrey Hepburn-kjole og drillede Diors New Look-silhuet. Catwalken var bygget op af ødelagte spejle og en bunke sortmalet skrald. Showet fik stor ros af modepressen, og kollektionen blev kaldt det mest ambitiøse i sæsonen.

LÆS OGSÅ: DOKUMENTAR | Kom med til modens største fest

Alexander McQueen dedikerede A/W 09-showet til sin mor. Hun døde godt et år efter, og ni dage efter moderens død tog Alexander McQueen sit eget liv i afsavn. Du kan altså med størst sandsynlighed vente dig, at Andrew Haighs film om den britiske designer bliver et både rørende, personligt og modehistorisk drama.

Filmen om den britiske designer Alexander McQueen, der altså får Jack O’Connell i hovedrollen, har ikke fået premieredato endnu, men den forventes at lande på det hvide lærred i slutningen af 2017.

Foto: AOP

 Jack O’Connell vil vi få at se i hovedrollen som designeren Alexander McQueen

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER