WEEKEND

Hævnen: Film om fædre og sønner

Filmaktuelle Susanne Bier portrætterer forholdet mellem fædre og sønner på en nær og intim måde i sin film Hævnen, som har premiere 26. august

Susanne Biers Hævnen er denne måneds absolutte must see. Filmens omdrejningspunkt er den svenske überstjerne, Mikael Persbrandt, som er suveræn i rollen som lægen Anton.

Lider under savnet af sin far
Anton har viet sit liv til at redde verdens fattige, og det har fået hans ægteskab i Danmark til at knække. Især hans ældste søn Elias lider under savnet af sin far og har svært ved at klare sig i kampen mod små-kvapsede og iskolde bøller.

Selv er sønnen en splejset intellektuel, der ikke er opdraget til at slå først. Det er hans nye klassekammerat Christian sådan set heller ikke. Men kammeratens tab af sin mor, og en sørgende far (Ulrich Thomsen), har lært ham at kæmpe selv. Også med grimme midler.

Mændenes og drengenes omgang
Selvom Trine Dyrholm er en stærk og strålende mor i filmen, så er denne film mændenes og drengenes omgang. Hævnen bliver på sin egen nære, intime måde en stor film om den moderne, globale verden, om fred og fordragelighed og om den medmenneskelighed og tolerance, som findes i Afrikas flygtningelejre og på postkortidylliske Fyn.

Relaterede links:
 


Latin love:
Øjnenes
hemmelighed

Forfriskende
fransk film

 

Tre gode bøger
i august

 

 

Læs mere om: