WEEKEND

Halloween: De mest uhyggelige gyserfilm nogensinde

Tilbring din Halloween-aften i sofaen med gyserfilm, popcorn og en hånd at holde rigtig godt fast i. Her får du 7 bud på de mest uhyggelige gyserfilm.

Årets mest uhyggelige aften bør ende i sofaen med en rigtig god og skrækindjagende gyserfilm. De mest uhyggelige gyserfilm kommer i mange afskygninger: Der er de ulækre, dem der får hårene til at rejse sig, og så er der dem, der egentlig ikke virker så uhyggelige, før du skal til at lægge dig til at sove…

Her har vi samlet syv fantastiske gyserfilm, der nok skal komme under huden på dig. Tør du se en af dem i aften?

De mest uhyggelige gyserfilm 

Eksorcisten (1973)
I den klassiske gyser fra 70’erne bliver en lille pige besat og hendes mor hyrer to præster til at redde hende.

Halloween (1978)

I Halloween eller Maskernes Nat på dansk, dræber den 6-årige Michael Myers sin søster med en køkkenkniv i hjemmet i Haddonfield. Myers kommer i behandling, og lægerne er overbeviste om, at Myers består af ren ondskab og bliver derfor spærret inde. Mon Myers formår at undslippe fængslet?  

Ondskabens Hotel (1980)
Et isoleret og hjemsøgt hotel danner rammen om en fars psykotiske sammenbrud i Stanley Kubricks fantastiske og vanvittigt uhyggelige film baseret på Stephen Kings roman af samme navn.

The Others (2001)
Mod slutningen af Anden Verdenskrig flytter en kvinde ind i et gammelt mørket hus med sine to børn, som ikke tåler sollys. Da hun hyrer nogle mystiske tjenestefolk, begynder der at ske uhyggelige ting i mørket.

Børnehjemmet (2007)
En kvinde tager sin familie med til sit barndomshjem – et børnehjem for handicappede børn – og der går ikke lang tid før hendes søn begynder at kommunikere med en ny usynlig ven.

Paranormal Activity (2009)
Et par flytter ind i et nyt hus, men bliver forstyrret om natten af en uhyggelig tilstedeværelse. For at finde ud af, hvad der er på spil i deres hus, sætter de et videokamera op…

Black Swan (2010)
Ikke en traditionel gyser, men ikke desto mindre meget uhyggelig. En ung balletdanser vinder sit livs rolle, men kæmper med at bevare hendes fornuft og virkelighedsfølelse. 

It Follows (2014)
Efter et seksuelt møde følger en uhyggelig skikkelse efter en kvinde, og hun kan kun komme af med den ved at give den videre til en anden.

Halloween (2018, i biograferne nu)

Moderen Michael Myers er undslippet fra sin anstalt, og er vendt tilbage til Haddonfield for igen at dræbe løs iklædt sin hvide maske. 

LÆS OGSÅ: De kendtes vildeste Halloween beauty-looks

Læs mere om: