WEEKEND

Her er de 10 mest skuffende tv-finaler

Der er næsten ikke noget værre end en virkelig skuffende og dårlig tv-afslutning efter flere måneders - måske års - trofast seer-støtte. IN har samlet 10 af de værste tv-finaler igennem tiden, og de indeholder en del afsløringer, så er du advaret!

Du kender det nok - man har investeret timer, dage, måneder af ens liv på en tv-serie, der er så altopslugende at man drømmer om den om natten, bliver bedste venner med hovedpersonen og aflyser kaffeaftaler under dække af en travl kalender, men som i virkeligheden er på grund af det seriøse forhold man har indgået med Netflix, sin sofa og fjernbetjeningen.

I nogle perioder er det faktisk det eneste man ser frem til, når arbejdsdagen slutter, børnene er puttet og det atter er tid til et hæsblæsende afsnit med den engelske kongefamilie eller vores yndlings-seriemorder. Det kan hurtigt snige sig op på første pladsen over højdepunkter i løbet af en dag fyldt med madpakker, arbejde og praktiske gøremål.

Læs også: Derfor talte Matthew Perry sløret i 'Venner'-promo

Serie-forhold er faktisk en ting, og der er derfor heller ikke noget værre end en ualmindelig dårlig og skuffende afslutning, der efterlader en med ordene ”var det bare det” og en tom fornemmelse. Jep, bedre kan det ikke overdrives.

IN har samlet de otte værste serie-finaler, så du enten ved hvad du ikke behøver at se ni sæsoner af, eller måske bare skal droppe, at se færdig, fordi du nu ved, at afslutningen enten er skuffende, himmelråbende elendig eller alt for forhastet. 

De 8 mest skuffende tv-finaler

Dexter

Den her afslutning er årsagen til, at den her liste er blevet lavet. En seriefinale, der aldrig har været mere skuffende: Debra dør, og Dexter bliver skovhugger i Oregon? Vores alle sammens favorit seriemoder... skovhugger… vi mangler ord!

Et tip: Se sæson 1-7, det er absolut det hele værd, men drop bare sæson 8.

Læs også: 5 sjove ting, du (måske) ikke vidste om Sarah Jessica Parker

Glee

Kan du huske hvad, der skete i finalen i Glee-serien? Selvfølgelig kan du ikke det, for du stoppede sandsynligvis med at se mere efter sæson 4 (der var 6 sæsoner), så kedelig blev den altså efter en ellers helt fantastisk lovende start. Øv.

Game of Thrones

Lad os blive enige om, at det er svært at afslutte en så legendarisk serie som Game of Thrones, der var ufattelig mange løse ender, der skulle bindes sammen og afsluttes, og det gik pludseligt meget stærkt. Serien endte næsten for forhastet. Danerys blev pludseligt ond, hvorfor? Og hvorfor skulle The Night King dø? Og Jon Snow viste sig at være en Targaryan. Så mange spørgsmål, men mest af alt mange 'hvorfor'? 

Læs også: Ny dansk film skildrer Margrethe den førstes liv som kvinde, mor og regent

Sex and the City

Den her kommer nok til at skille vandene, men hvis vi tager de objektive briller på, så burde uafhængige, succesfulde Carrie Bradshaw jo ikke ende i armene på ham, der har forrådt hende sæson efter sæson. Serien var jo netop ikke en ’love-story-with-a-happy-ending’-slags serie. Det var en serie, for verdens single-kvinder, som ikke har brug for en mand, for at blive lykkelig. Vi er derfor stadig i tvivl om den afslutning, selvom vi da også godt kan lide tanken om, at Mr. Big-eventyret i sidste ende blev en lykkelig kærlighedshistorie.

The Sopranos

Efter seks hæsblæsende sæsoner med sex, drama og vold forventede mange, at Sopranos ville ende med et lige så hæsblæsende brag. Vi fik en sort skærm og en dyb, udefinerbar følelse af svigt, sorg og skuffelse. Ikke engang et break-up over sms kunne slå den følelse. Sikke en tom fornemmelse...

Lost

Måske den mest kontroversielle på listen enten elsker du Lost-finalen, eller også hader du den. Der er ikke meget imellem. Efter seks sæsoner, hvor vi følger et hold overlevende fra en flyulykke på en øde stillehavsø, hvor flashbacks, overnaturlige hændelser og cliffhangers er det gennemgående tema, kan ingen rigtig finde ud af hvad, der i virkeligheden er sket. På trods af en 2,5 times lang tv-finale, kom der aldrig en rigtig afslutning. For ingen ved, hvad der rent faktisk skete. 

How I met your Mother

I ni lange sæsoner ventede vi på at finde ud af, hvordan far mødte mor. Da det møde til sidst bliver vist, viser det sig, at mor var blevet uhelbredelig syg og dør, og en ny romance opstår. En for mange utilfredsstillende afslutning. 

Vampire Diaries

Vampyrdagbøgerne, der løb over otte sæsoner endte heller ikke helt som forventet. Hvorfor fandt Damon og Elena ikke sammen igen? En afslutning, der var langt fra den happy ending, de fleste havde håbet på.

Sherlock

På trods af at den britiske tv-serie har vundet utallige priser, så er fansene altså stadig ikke helt tilfredse med, hvordan krimiserien endte – for hvad skete der egentlig med Benedicts Cumberbatchs karakter, Sherlock Holmes?

Prison Break

Det er næsten fire år siden at den sidste sæson af ’Prison Break’ udkom, men fansene er stadig bitre over slutningen. De føler nemlig at hovedkarakteren, Lincoln Burrows åbne og kontroversielle afslutning var skuffende, og ikke levede op til, hvad de havde forventet efter at have været klistret til skærmen i 5 sæsoner.

Læs også: Kendte åbner op om mental sundhed i ny dokumentarserie