WEEKEND

Hvilke film skal du gå ombord i lige nu? Få fire bud her

Efteråret kommer snigende og inviterer til hygge indendørs. Se her, hvilke fire film du kan se frem til at se på det store lærred

Når dagene bliver mørkere og koldere, er der intet bedre end at rykke hyggen indendørs og nyde en god film. Filmekspert Ann Lind Andersen anbefaler de bedste, du kan se frem til at se.  

4 film du skal gå ombord i nu

Film: SER DU MÅNEN, DANIEL?

398 var det antal dage, den danske fotograf Daniel Rye var gidsel hos Islamisk Stat i 2013 – sammen med blandt andre amerikaneren James Foley – før han blev købt fri for to millioner euro, indsamlet af familie og venner. Hans historie blev først til en bog af Puk Damsgård og nu til en film. Esben Smed er Daniel Rye i filmen, og bag kameraet står hele to instruktører, Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen. Det er første gang, Berthelsen instruerer, og det er på hans initiativ, filmen er blevet til, og det forstår man godt. En vild og, desværre, relevant historie.

Går i biografen nu

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Film: DOWNTON ABBEY

En ny tendens er opstået: Tv-serier fortsætter i en spillefilm. Vi har set det ske med ‘Deadwood’ og nu også med ‘Downton Abbey’. Til glæde for fans, der har savnet livet på det britiske gods, både upstairs and downstairs. Da serien sluttede efter 52 episoder i december 2015, forlod vi Lord Grantham og co. i 1925. I filmen begynder vi i 1927, hvor Kong George 5. og Dronning Mary besøger Downton. Mange af karaktererne går igen, så der er glædeligt gensyn med Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery og ikke mindst den forrygende og bidende Maggie Smith. Men også nye karakterer kommer til. Jeg glæder mig som et lille barn til at få fortsættelsen. 

Premiere 26. september

LÆS OGSÅ: Det ved vi om den kommende 'Downton Abbey'-film

Film: SORRY WE MISSED YOU

Den britiske mester ud i socialrealismen Ken Loach bliver nogle gange beskyldt for altid at lave den samme film. Og det er sandt, at han gennem sin lange karriere altid har udvist en enorm loyalitet over for arbejderklassen. Men jeg synes også, at han har ændret sig i takt med de sociale problemer, der opstår med udviklingen. I hans seneste film, ‘Sorry We Missed You’, ser vi, hvad der sker for en ganske almindelig hårdtarbejdende britisk familie, når ansættelses- strukturen i højere og højere grad er ‘freelance’, så man arbejder på konstant akkord. Som faren Ricky, der bliver hyret som chauffør for et budfirma og kun bliver aflønnet efter det antal pakker, han leverer. Og det er mange, der skal leveres for at opretholde en bare nogenlunde løn. Arbejdsvilkår, der kan give enhver stress, også publikum – jeg havde helt svedige håndflader på Rickys vegne. På den måde har Loach igen skabt en stærk, foruroligende film, der siger noget ikke særligt pænt om den måde, vi har indrettet os på.

Premiere 26. september

LÆS OGSÅ: 2 serier til regnfulde dage 

Film: Pain and Glory

Den spanske instruktør Pedro Almodóvar (i midten) er kendt for sine farverige melodramaer med excentriske kvinder. Hans nye film er stadig stærk på kulørerne, men er usædvanligt afdæmpet og moden. Måske fordi den med en historie om en aldrende filminstruktør, der reflekterer over sit liv og sin karriere, ligger tæt på Almodóvars eget liv. Som filminstruktøren Salvador Mallo ses Antonio Banderas (th.). Mallo opsøger skuespilleren Albert Crespo, som han ikke har talt med i 30 år, da de blev uvenner efter et filmsamarbejde. Meget lig Banderas’ og Almodóvars historie. Denne film er deres ottende film sammen, men de har haft et brud på 22 år. Nu er de sammen igen, til begges fordel, for Banderas leverer det måske bedste skuespil i sin karriere.

Premiere 5. september

LÆS OGSÅ: Er du klar? Se traileren til sæson 3 af 'The Handmaid's Tale' her

Læs mere om: