WEEKEND

Jane Kønigs bedste tips til København

Den danske guldsmed, Jane Kønig, bor og arbejder i København. Hun elsker byen og dens forskellighed. Her giver hun sine bedste tips til København.

Bistro Pastis

- Det er dejligt at arbejde i byen. Også fordi man får et lokalt forhold til de cafeer, restauranter og butikker, der er omkring. Det giver noget særligt og hjemmevant. Jeg er megaprivilegeret på den måde. Hvor heldige er vi fx ikke at have restaurant Pastis lige uden for døren. Det er et superskønt sted med den lækreste mad og de sødeste tjenere.

Pastis er en fransk bistro beliggende på hjørnet af Gothersgade og Adelgade i hjertet af København. Pastis har også fiskerestaurenten Fishmarket der ligger et stenkast fra Kongens Nytorv.

Bistro Pastis
Gothersgade 52
1123 København K

bistro-pastis.dk

LÆS OGSÅ: Didder Rønlund: ’Det har været dejligt, men slidsomt’

Beau Marche

- Jeg elsker også at komme hos Beau Marche, som er en drøm af en lille bitte restaurant i den hyggeligste baggård over for min butik. Og der er en skøn shop ud til gaden, hvor man også kan sidde og få et glas vin.

Beau Marché er et ”smukt marked”. Der er meget liv på et fransk marked, mange smukke og lækre ting at se og smage på. Beau Marché er et sted med sjæl og stemning. I gården er en lille vin café og -handel, Beau Marché Café à Vins, hvor man kan slappe af og nyde livet med et godt glas vin og lidt til.

Beau Marché
Ny Østergade 32
1101 København K

beaumarche.dk

LÆS OGSÅ: BLIV KLOGERE PÅ MODEN | Tørklædet, der kom om alles hals

Gammel Mønt

- Min favorit er nok hos Claus Christensen, som har den fedeste, hyggeligste restaurant Gammel Mønt. Maden er himmelsk, og stemningen er fantastisk. Det er gourmet i højeste klasse, med de bedste råvarer, og så er der endda også kunst til salg. Man kan finde nogle af de store danske kunstnere på væggene og købe det.

Restaurant og galleri Gammel Mønt har ikke noget fast menukort. Som regel er der dog et par sild og nogle gode, danske frokostklassikere – sammen med en varm frokostmenu.

Gammel Mønt
Gammel mønt 41
1117 København K

glmoent.dk

LÆS OGSÅ: Virksomheder med kvinder i ledelsen tjener mest

Sabine Poupinel

- Jeg kommer meget hos tøjdesigneren Sabine Poupinel, som jeg er stor fan af. Der kan jeg altid finde noget specielt, som man ikke ser i andre butikker, og så er der altid plads til nogle gode snakke. Der er i det hele taget så mange fine, gode, små, personlige butikker i København. Det er den bedste by.

Sabine Poupinel er en eksklusiv forhandler af forskellige skandinaviske brands, herunder eget navn. Butikken er ejet af fotograf og designer Sabine Poupinel.  

Sabine Poupinel
Møntergade 1
1116 København K

sabinepoupinel.dk

LÆS OGSÅ: Forårsnyheder fra Kähler

Parker

- Det allerbedste ved København er parkerne. Jeg elsker min morgentur med hunden. København har de skønneste parker. Det skifter lidt, hvor morgenturen går til, H.C. Ørstedsparken, Kongens Have eller Østre Anlæg. Det er fantastisk at starte dagen på den måde. Det ville jeg ikke undvære for noget.

Se Jane Kønigs smykker HER

LÆS OGSÅ: Annonce | Pas godt på dit (designer) tøj

Læs mere om: