WEEKEND

Kendte åbner op om mental sundhed i ny dokumentarserie

Den 21. maj får en ny dokumentarserie, der udforsker mental sundhed og følelsesmæssig velvære, premiere. Kendte som bl.a. Oprah, prins Harry og Lady Gaga medvirker i serien, hvor de vil prøve at bryde tabuet om forskellige psykiske lidelser. Se traileren her.

I den nye dokumentarserie ’The me you can’t see’ er publikum med, når Oprah Winfrey og prins Harry deler deres egne personlige historier samt har ærlige og vigtige samtaler om mental sundhed og følelsesmæssig velvære.

Det er derudover ikke blot den kendte talkshow-vært og hertugen af Sussex, der medvirker i dokumentarserien.

Flere kendte gæster som sangerinden Lady Gaga, NBA-spilleren San Antonio Spurs og skuespillerinden Glenn Close samt helt almindelige mennesker, herunder en forfatter, en syrisk flygtning, en advokat og en administrerende direktør fortæller sammen med Oprah og prins Harry om, hvordan det er at leve med psykiske problemer.

Læs også: Disse kendte stjerner gæster det nye afsnit af 'Friends'

Prins Harry åbner op

I anden episode af dokumentarserien, fortæller prins Harry, hvordan prinsesse Diana blandt andet var drivkraften bag hans afgang fra den kongelige familie. Prins Harry frygtede nemlig, at miste sin hustru Meghan på samme måde, som han mistede sin mor. Og da Meghan blot ét år inde i deres ægteskab afslørede, at hun havde selvmordstanker, følte prins Harry, at han måtte gøre noget. 

I samme episode afslørede han den rørende og intense kamp, han havde efter Dianas død: 

- Mit liv var et sandt mareridt fra jeg var 28 til 32 år, afslørede prinsen og tilføjede, at han i denne tidsperiode ofte oplevede panik- og angstanfald.

For at klare det enorme tab af sin mor samt den vrede, han følte over manglen på retfærdighed, forklarer prins Harry, hvordan han tyede til alkohol og narkotika:

- Jeg var villig til at drikke, jeg var villig til at tage stoffer. Jeg var villig til at prøve at gøre de ting, der fik mine følelser til at forsvinde, sagde han og tilføjede, at han ikke drak, fordi han nød det, men fordi han forsøgte at maskere noget. 

Prins Harry har i dag været i terapi i fire år, hvor han beskæftiger sig med sine indre kampe og holder sin mentale sundhed i skak. 

’The me you can’t see’-dokumentarserien vil således forsøge at bryde tabuet om et tilsyneladende misforstået emne og samtidig fortælle seere i samme situation, at de ikke er alene.

Se traileren her

Dokumentarserien er lige nu tilgængelig på Apple TV+.

Læs mere om: