Kim Fupz Aakeson med kæresten, filminstruktør Pernille Fischer Christensen.
WEEKEND

Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson står bag nogle af tidens bedste kærlighedsfilm på dansk. Men faktisk måtte han selv igennem en skilsmisse for at sætte nok pris på parforholdet til at ville kommunikere om problemer.

Så sig dog noget! får man lyst til at råbe nede fra biografsædet, når man ser en af Kim Fupz Aakesons film, hvor den ene uforløste samtale efter den anden får konsekvenser for kærligheden og i værste fald parforholdene til at gå i stykker. Manden står bag succeser som Prag og Den eneste ene og har lige udgivet bogen Jonna er 54.

Var træls at leve med
Det der med kommunikationen og bristede forhold kender manuskriptforfatteren og multikunstneren godt fra sit eget liv. Han blev for fire år siden skilt efter 20 års ægteskab og erkender blankt, at han i sine tidligere forhold med egne ord må have været træls at leve med. - Jeg har nok ikke altid ment, at jeg behøvede at yde noget i forhold til kommunikationen, fordi jeg lige havde nederen eller var i gang med en interessant roman, indrømmer han.

Svært at nå et andet menneske
Livet har lært Kim Fupz Aakeson, vi skal være taknemmelige, når vi møder et andet menneske, vi rent faktisk dur sammen med på flere planer. - Det er rigtig svært for to mennesker at nå hinanden, og vi skal være lykkelige, når det sker, for der går langt imellem. Nu har skilsmisserne jo for alvor ramt min omgangskreds, og folk klager over, hvor svært det er at finde én, de dur sammen med igen. Så vi glemmer at sætte pris på, hvor fantastisk det egentlig er, når det sker, fastslår han.

Eget ansvar for kedsomhed
- Problemet ligger sikkert i, at vi er for forkælede, vi vil have det intet mindre end fantastisk. Vi skal være lykkelige, vi leder hele tiden efter lykken. Og et parforhold er altså kedeligt indimellem, så bliver det sjovt igen, og så bliver det kedeligt igen, Det var efter skilsmissen, at Kim Fupz Aakeson lærte selv at tage ansvaret for sin kedsomhed. - Jeg oplevede det sjove, at der pludselig ikke var nogen at skylde skylden på. Hvis jeg kedede mig, var det altså ikke min kones skyld. Det var faktisk fedt at opleve, at man selv har ansvaret, fastslår han.

Kims favoritter!
Manuskriptforfatter og romanaktuelle Kim Fupz Aakeson beundrer tre kvinder: datteren, moderen og kæresten (filminstruktør Pernille Fischer Christensen). Se her, hvad multikunstneren Kim Fupz Aakeson siger om kvinderne i hans liv.

Min mor
Hun er lattermild, nysgerrig og god til at bære over med andre mennesker. Jeg var vist indimellem flov over hende, da jeg var dreng, det er jeg ikke mere. Hun er sgu i orden.

Min kæreste
Virkelig godt hoved, virkelig god røv, hun er top bright, og vi har den der samtale kørende, der er så vigtig. Den står også på tennis, den står på film, den står på alt muligt. Jeg keder mig aldrig med hende.

Min datter
Min lykke på jord hænger jo nådesløst sammen med min datters ve og vel. Det virker, som om hun har det sjovt med mange venner. Jeg bilder mig ind, at hun er blevet et godt menneske, og at hun engang vil gøre en mand lykkelig. Vi må bare håbe for ham, at han selv kan lave mad.

 

Sms & vind

Vi udlodder ti eksemplarer af Kim Fupz Aakesons nyeste bog Jonna er 54 til en værdi af 250 kr. pr. stk.
Skriv en sms med teksten: INK Jonna Og send den til: 1266
Vi skal have dit svar senest den 13. maj. Det koster 6 kr. (+ alm. sms-takst). Vinderne får direkte besked.

Vilkår for sms-tjenester
Prisen opkræves på din mobilregning. Tjenesterne udbydes i samarbejde med IN, Vigerslev Alle 18, 2500 Valby. Har du spørgsmål, så kontakt Kundeservice mellem kl. 13 og 16 på hverdage på tlf. 70207592. Der tages forbehold for trykfejl. Du har 14 dages fortrydelsesret i henhold til forbrugeraftaleloven.

 

LÆS OGSÅ:
Læs om, hvordan instruktøren Niels Arden Oplev (bl.a. Mænd der hader kvinder) arbejder

Læs mere om: