WEEKEND

KULTUR | 3 udstillinger, du skal se lige nu

Sukker du efter lidt kunst? IN har fundet tre udstillinger, du skal se lige nu. Blandt andet en Vilhelm Lundstrøm-udstilling i Odense.

Hvis du sukker efter lidt kunst, er der godt nyt. De danske kunstmuseer landet over flyder over med gode udstillinger. Lige fra Museet for Religiøs Kunst i Lemvig til Ordrupgaard i Nordsjælland. Fra guldaldermaler Fritz Melbye til den moderne Vilhelm Lundstrøm.

IN har fundet tre udstillinger, du skal besøge lige nu:

Livet på de Vestindiske Øer

Den franske impressionist Camille Pissaro og den danske guldaldermaler Fritz Melbye kendte hinanden, og Ordrupgaard i Nordsjælland udstiller lige nu deres værker side om side i en smuk fortælling om et dansk-fransk kunstmøde på De Vestindiske Øer. Et møde, der overraskede flere kunstkendere, fordi Danmark på den måde har haft en indflydelse på den franske impressionisme. Men faktisk er det mest interessante ved udstillingen at betragte maleriernes detaljerige snapshots af livet på koloniøerne og blive klogere på en del af Danmarkshistorien, de færreste kender særlig meget til.

LÆS OGSÅ: Den bedste kultur lige nu – fra Tal R til feministisk tegneserie

Pissaro. Et møde på Skt. Thomas på Ordrupgaard. Foto: Christian Harpøth

Udstillingen ’Pissaro. Et møde på Skt. Thomas’ på Ordrupgaard kan ses indtil 2. juli.

De syv dødssynder i syv forskellige byer

Begær. Grådighed. Vrede. Misundelse. Fråseri. Dovenskab. Hovmod. Du kender sikkert de syv dødssynder, men nu er syv midtjyske kunstmuseer – Randers Kunstmuseum, Skovgaard Museet i Viborg, Holstebro Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, Glasmuseet Ebeltoft og Muserum i Skive – gået sammen om at udforske dem lidt grundigere. De har fået én dødssynd hver, og med kunst af danske og udenlandske kunstnere er de syv udstillinger et moderne take på syndsbegrebet.

Begær på Randers Kunstmuseum. Foto: PR

Se udstillingerne indtil 28. maj. Læs mere HER

Kander og kvindekroppe

Vilhelm Lundstrøm. Det første, der popper op på nethinden, er opstillinger af kander og frugter. Den danske maler introducerede enkelthed i moderne billedkunst og viste, at dette også kunne være god smag. Med udstillingen ‘Vilhelm Lundstrøm og den gode smag’ udforsker Brandts i Odense den danske maler og de kunstnere, der efterfølgende lod sig inspirere af ham, fx Poul Henningsen og Finn Juhl. De var med til at danne en ny form for god smag uden alt for meget tingeltangel. Udstillingen er omfangsrig, og er du Lundstrøm-fan, vil det med garanti være et drømmeland for dig.

Vilhelm Lundstrøm og den gode smag på Brandts. Foto: Christian Harpøth

Se udstillingen ’Lundstrøm og den gode smag’ Brandts i Odense til 27. august. Læs mere HER

LÆS OGSÅ: Film og bøger | Ann Lind Andersen giver tips til, hvad du skal se og læse i maj

Læs mere om: