WEEKEND

KULTUR | Det skal du vide – fra farvekunst på Gl. Strand til boyband-medlems solo-udgivelse

Harry Styles fra One Direction er ude med overraskende godt nyt, Kardashian-klanen er klar med nyt reality-show, og så udstiller Gl. Strand det smukkeste syn i forårets farver. IN guider dig til kulturen lige nu.

Der sker mangt og meget i kulturens verden hele tiden - især når man også definerer Kardashians mangeartede reality-shows som kultur. Glem din frygt for popkultur, for det tidligere One Direction-medlem Harry Styles er ude med en overraskende interessant nyhed, og kunstmuseet Gl. Strand i København har åbnet dørene til en uhyrlig smuk udstilling i forårets farver.

IN guider dig til det, du skal kende fra kulturjunglens dyb lige nu.

LÆS OGSÅ: Den bedste kultur lige nu - fra Edvard Munch til Take That

Der er ikke så langt fra boyband til Bowie alligevel

Harry Styles med 'Sign of the Times'. Foto: PR

Et tidligere boyband-medlem kan umuligt sammenlignes med David Bowie… gik du nok og tænkte. Men sænk lige din kulturradikale næse fra skyen engang, for det er faktisk lige præcis den sammenligning, det tidligere One Direction-medlem Harry Styles – ja, ham den langhårede af dem – oplever fra flere større britiske medier. Det sker på baggrund af sangerens første solo-single, ’Sign of The Times’.

Harry Styles leverer fejlfri falset, mørt klaverspil og rock i balladestil à la Bowie, når han var bedst. Herhjemme er britens udgivelse strøget på P3’s Uundgåelige, hvor musikredaktør Mathias Buch Jensen udtaler til DR, at ”’Sign of The Times’ er klassisk sangskrivning fra øverste hylde og lyder som den dyreste million.” Det kalder på et lille lyt, gør det ikke?

Hør Harry Styles nye single HER

De flotteste forårsfarver på museum

 

Malene Landgreen på Gl Strand. Foto: Christian Harpøth

På det københavnske kunstmuseum, Kunstforeningen Gl. Strand, udstiller farvekunstneren Malene Landgreen lige nu under titlen ’Artistic Reality’. Det er utroligt smukt, bestemt et besøg værd – og det er fandens Instagram-worthy, så husk din smartphone, når du drager afsted. Du bliver ikke rørt som med Richard Mosses lyserøde My Little Pony-skildring af blodige, afrikanske massakrer på Louisiana for nogle år siden; og du går ikke derfra med nye tanker om kunst, som du gjorde, da Herning Kunstmuseum for snart 60 år siden udstillede Piero Manzonis lort på dåse. Til gengæld får du en fryd for øjet, og hvem vil ikke gerne have lidt flere æstetiske oplevelser i livet?

Besøg Kunstforeningen Gl. Strand og se udstillingen ’Malene Landgreen: Artistic Reality’ inden 27. maj 2017

Endnu endnu endnu et Kardashian-show er på vej

Kylie Jenner til Met Gala 2016. Foto: AOP

I år har den nærmest royale reality-familie Kardashian 10 års jubilæum med deres show ’Keeping Up With The Kardashians’ på tv-kanalen E!. Oven i det er familiedynastiet ude med nyt spin off-show, som det hedder, når man laver et sideshow til det store trækplaster, og denne gang er det yngste medlem af familien, der er i fokus. Kylie Jenner får nemlig sit eget show, ’The Life of Kylie’.

Inden du kaster op af Kardashian og familiens tilsyneladende kompetencemangel, så hav lige det her in mente: Kylie Jenner har, siden hun var ni år gammel haft et kamera med hende rundt overalt, og alligevel er hun blevet (tilsyneladende) velfungerende, når man sammenligner med andre barnestjerner. Foruden en lang række succesfulde merch-kollektioner, har Kylie Jenner også sit eget makeup-brand, som faktisk går overraskende godt og er en reel konkurrent (ifølge markedseksperter) til de store damer Estée Lauder, L’Oreal, og hvad de nu ellers hedder. Måske hun alligevel har en ret interessant hverdag? Hun har i hvert fald haft en speciel barndom.

Læs mere om det nye Kardashian-show ’The Life of Kylie’ HER

LÆS OGSÅ: Instruktør Charlotte Sieling om livets lykkelige afveje

Læs mere om: