WEEKEND

KULTUR | Filmkunst, græs og malerier – her er 3 udstillinger du skal se lige nu

Med en kæmpe græshøj, lidt filmkunst og en række gode gamle malerier udstiller tre danske kunstmuseer tre interessante kunstudstillinger. En om haven, en om det universelle og en om bordets tiltrækning. IN guider til de bedste udstillinger lige nu.

Tre særlige udstillinger lige nu

Der er bordhygge i Skagen, hvor det berømte Skagen Kunstmuseum udstiller den relativt unikke danske kultur ’at samles om et bord’. Men også Moesgaard Museum lidt udenfor og Aros inde midt i Aarhus har gode udstillinger på menuen. Så hvis du sulter efter lidt kunst og kultur, guider IN dig til de tre bedste udstillinger lige nu.

Bordet fanger i Skagen

Hygge. Diverse frokoster. Flydende procenter. Der er ikke noget, der samler danskerne som bordet. Vi åbner hjemmet op, kokkererer og investerer tid i dem, vi holder af. Det er den for så vidt unikke kultur, som Skagen Kunstmuseum sætter fokus på med museets seneste udstilling. De omkring 50 værker kommer godt rundt i maleriets forskellige genrer, perioder og teknikker, fordi kunstnerrepertoiret er så bredt. Der vil således være værker af kunstnere fra P.S. Krøyer over Emilie Mundt til Vilhelm Hammershøi.

Foto: af P. S. Krøyer - tilhører den hirschsprungske samling

‘Ved Bordet. Mennesker, mad & nature morte’ på Skagen Kunstmuseum løber fra 12. maj til 27. august.
Se mere HER

LÆS OGSÅ: KULTUR | 3 udstillinger, du skal se lige nu

Mennesket møder naturen på Aros

Hvordan har mennesket mødt naturen gennem historien? Det spørgsmål svarer det aarhusianske kunstmuseum Aros på med udstillingen ’The Garden – the Past’, der er første del af museets triennale om ’The Garden’, der skal udfolde sig i det meste af Aarhus senere på året i forbindelse med Kulturhovedstaden 2017. På udstillingen kan du blandt andet finde den videnskabelige naturregistrering ’Flora Danica’, du husker måske bogen fra folkeskolen, havemalerier af Edvard Munch og en kæmpe græshøj, der har fået lov at vokse sig stor på Aros. Altså en masse forskellige aspekter af begrebet ’haven’. Udstillingen fylder to etager på Aros, så ’The Garden – the Past’ rummer virkelig mange aspekter.

Foto: PR, Copyright Meg Webster Courtesy, Paula Cooper, Gallery New York

’The Garden – the Past’ kan ses på Aros frem til 20. oktober. Dog lukker udstillingens ene niveau allerede 10. september.
Se mere HER

Helt uden museumsgenstande

Moesgaard Museum lidt uden for Aarhus er et besøg værd alene for arkitekturens skyld. Men det er ikke derfor, du skal besøge museet denne sommer. Museet har åbnet for en særudstilling om menneskets grundvilkår på tværs af landegrænser, tider, og hvad der nu ellers deler os. ’Rejsen’ hedder den, og det er en rejse at komme rundt i udstillingen, hvor besøgende bliver lukket ind i hold til først et rum, så et næste og så videre for at få den helt rigtige oplevelse. Men ingen af rummene udstiller museumsgenstande. Ingen malerier, ingen grauballemænd eller andet fra fortidens moser. Nej, i stedet kommer publikum ind til filmkunst, refleksioner og virtuelt reality, og det er er et interessant og anderledes take på forhistorisk udstilling.

Foto: PR Moesgaard Museum 'Rejsen'

’Rejsen’ på Moesgaard Museum kan ses til 26. november.

LÆS OGSÅ: KUNST | 7 danske kunstnere, som du skal kende

 

Læs mere om: