Brandts i Odense har sat Lars von Trier på museum. 
WEEKEND

KULTUR | Lars von Trier på museum og to andre kulturtips til dig

Interesserer dansk filmkunst, gadefotografi eller et lidt utraditionelt familiedrama dig? Så er ugens-kulturtips lige noget for dig. IN guider til ugens bedste kultur.

IN guider til ugens bedste kultur.

Det Odense-baserede kunstmuseum har sat Lars von Trier under spotlight og udstillet ham på bedste museumsvis, forlaget Rosinante&Co. er ude med en bog om gadefotografen Vivian Maier, og så er tredje sæson af familiedramaet Transparent, hvor en familiefar springer ud som transseksuel, kommet på Viaplay. IN guider til ugens bedste kultur.

LÆS OGSÅ: KULTUR | Kasper Winding ude med nyt album og 4 andre kulturtips til dig

LARS VON TRIER PÅ MUSEUM
Lars von Trier er uden tvivl en af dansk films største kunstnere. Netop ordet kunst er nok også, hvad der på godt og ondt dukker op i danskernes tanker, når de hører hans navn. En film, optaget i et studie, hvor scenografien er kridttegninger på gulvet, er uden tvivl kunst, men er det godt eller dårligt i filmmediets hænder? Lars von Trier deler vandene, og nu skal hans filmkunst udstilles. Det Odense-baserede museum Brandts er nemlig gået sammen med filmselskabet Zentropa om en Lars von Trier-udstilling, der går i dybden med de dogmer, den fortællestil og det kvindesyn, Lars von Trier står for og oftest debatteres for. Se udstillingen ‘Lars von Trier – Det gode med det onde’ fra 29. september til 25. marts næste år på Brandts i Odense. Se mere HER.

BOG OM EN GADEFOTOGRAF
Kort før Vivian Maier sagde farvel til livet, blev hendes fotografier verdenskendte. Indtil da havde hun levet en stille tilværelse som barnepige for New York og Chigacos velhavende familier. Og taget over 150.000 fotografier. Men da verden fik fotografierne at se, blev de solgt i stor stil på en auktion. Vivian Maier er derfor ikke, som fx Mario Testino, Helmut Newton eller Annie Leibovitz, en historie, du allerede kender. Det har forfatteren Christina Hesselholdt lavet om på. Hun har nemlig skrevet en bog om Vivian Maiers interessante liv.
Få historien om gadefotograf Vivian Maiers liv fortalt på 208 sider med Christina Hesselholdts bog ‘Vivian’. Køb bogen HER, når den udkommer 30. september.

ENDNU EN SÆSON AF TRANS-DRAMAET
Den anmelderroste og seertiltrækkende TV-serie ‘Transparent’ har fået endnu en sæson, og den kan du lige nu se på Viaplay. TV-serien handler om en amerikansk familie, hvis liv ændres markant, da faren springer ud som transseksuel. Hans kønsskifte fra mand til kvinde udløser en dominoeffekt af “udspring,” og det viser sig, at resten af familien også går og gemmer på ting, der måske, måske ikke tåler dagens lys. Se tredje sæson (og første og anden) af ‘Transparent’ på Viaplay HER

PSST… Lige nu får du to måneders gratis adgang til Viaplay, når du tegner abonnement på Modemagasinet IN. Tegn dit abonnement HER

Foto: PR, Transparent BOG 'Vivian' af Christina HesselholdtUDSTILLING Lars von Trier på BrandtsTV-SERIE Transparent på Viaplay

Foto: PR, Transparent 

BOG 'Vivian' af Christina Hesselholdt
UDSTILLING Lars von Trier på Brandts
TV-SERIE Transparent på Viaplay

 

 

LÆS OGSÅNY FILM | Kom med bag kulissen på italiensk Vogue