WEEKEND

KULTUR | Solange udgiver mesterligt album og to andre kulturtips til dig

Moesgaard Museum udstiller de første indvandrere, soulkunstneren Solange har udgivet et mesterværk af et album, og så er TV-serien ‘Scandal’ kommet til Danmark. IN guider dig til ugens bedste kultur.

Moesgaard Museum udstiller de første indvandrere på deres nyrenoverede lokation lige syd for Aarhus - og de kom til landet helt tilbage i stenalderen for at skyde rensdyr -, soulkunstneren Solange har udgivet et mesterværk af et album me fantastiske toner og politiske tekster, og så er alle fem sæsoner af skandale-TV-serien ‘Scandal’ med Kerry Washington i hovedrollen kommet på Viaplay. 

LÆS OGSÅ: KULTUR | Lars von Trier på museum og to andre kulturtips til dig

IN GUIDER TIL UGENS BEDSTE KULTUR

UDSTILLING: DE FØRSTE INDVANDRERE BESØGER AARHUS

Foto: Iga Kuriata

Der er ikke noget mere brandfarligt debatemne i Danmark, Europa og resten af verden - tænk blot på Trump og hans mur - end indvandrere, flygtninge og “de fremmede”. Moesgaard Museum syd for Aarhus har inviteret de første af slagsen inden for i udstillingen ‘De første indvandrere’. De var hverken muslimerne eller syrere, nærmere bekvemmelighedsindvandrere, for da de første indvandrere kom til Danmark, var det for at jage rensdyr. Hvornår? Cirka 12.000 år før Kristi fødsel.
Se stenalderudstilling ‘De første indvandrere’ på Moesgaard Museum.

MUSIK: SOLANGE UDE MED NYT ALBUM

- Timing. I wrote ‘Cranes In The Sky’ eight years ago, skriver Solange Knowles, der går under kunstnernavnet Solange, på sin Instagram @saintrecords. Og det kan man mærke. Hendes nye album ‘A Seat at the Table’ er voldsomt gennemarbejdet, velproduceret og -skrevet, og dets soul-lyd, meditative toner og politiske budskaber gør det både grooving, afslappende og sindssygt interessant i den “sorte” debat, der hersker især i USA, hvor også Solanges søster, Beyoncé, har en afgørende stemme via sit musik, senest med det stærkt politiske ‘Lemonade’.

Hør Solanges album ‘A Seat at the Table’ HER.

TV-SERIE: HUN HOLDER DE KENDTES SKANDALER HEMMELIGE

Olivia (Kerry Washington) er en benhård, respekteret og frygtet PR-konsulent med titlen som pressesekretær for den amerikanske præsident på CV’et. Nu har hun viet sit liv til at forsvare elitens image - og ikke mindst holde deres hemmeligheder hemmelige. Nu er samtlige af TV-seriens fem sæsoner kommet på Viaplay, så du kan nyde alle skandalerne i ‘Scandal’.

Se de fem sæsoner af TV-serien ‘Transparent’ på Viaplay HER.

PSST… Lige nu får du to måneders gratis adgang til Viaplay, når du tegner abonnement på Modemagasinet IN. Tegn dit abonnement HER.