WEEKEND

KULTUR | Tekstiler helt ude af proportioner på Aros og to andre kulturtips til dig

En storslået udstilling på Aros, anden sæson af Ditte og Louise og en film produceret af Paul McCartney. IN guider til ugens bedste kultur.

Var det noget med et kæmpe tekstilværk, der bogstaveligt talt fylder hele Aros? Endnu en sæson af DR-serien ‘Ditte og Louise’? En film i ‘Amélie’-stil, som Paul McCartney har instrueret? Så se herunder, hvor IN guider dig til ugens bedste kultur.

LÆS OGSÅ: Skuespiller, skodesigner og arkitekt | Dem kommer vi til at snakke om

‘Textures of Life’ hedder Aros’ nye store udstilling. Og stor er den bogstaveligt talt. En af kunstneren bag, Joana Vasconcelos’, tekstilværker møder dig, lige når du kommer ind af hovedindgangen, og fylder praktisk talt hele hulrummet i midten af Aros - og enhver, der har været der, ved, at det så må være et stort kunstværk. Ellers har man i noget mindre størrelsesorden - men stadig stor - mulighed for at se en kæmpestilet lavet af gryder, en pistol lavet af telefoner eller en bil fyldt op med bamser. Udstillingen har allerede trukket flotte anmeldelser med sig, så besøg det aarhusianske kunstmuseum Aros, hvis du er i Aarhus eller skal forbi.

Se udstillingen ‘Textures of Life’ af kunstner Joana Vasconcelos på Aros inden 19. februar.

TV-SERIE: ANDEN SÆSON AF DITTE OG LOUISE
Foto: Manuel Claro

Ditte Hansen og Louise Mieritz tog Danmark med storm, da første sæson af deres ‘Klovn’-inspirerede, selvironiske komedieserie ‘Ditte og Louise’ ramte DR-skærmen. Nu er de tilbage med endnu en sæson. ‘Det bliver ikke kønt,’ lover DR, og vi kommer blandt andet til at følge Louises forelskelse i stenrige Sebastian og flere af Dittes pinligheder, som hun måske kommer til at lære at elske.

 

FILM: THIS BEAUTIFUL FANTASTIC

Hvis du var vild med den franske filmklassiker ‘Amélie’ og en film som ‘En mand, der hedder Ove’ er ‘This Beautiful Fantastic’ helt sikkert noget for dig. Med sammen finurligheder, skæve, men elskværdige personligheder og umiddelbart mystiske plot tager den Paul McCartney-produceret film dig med ind i Bella Browns (Jessica Brown Findlay) liv. Hun døjer med OCD, arbejder på et bibliotek og frygter dyr og planter. Sidstnævnte er muligvis grunden til, at Bellas have ser herrens ud. Det vil Bellas udlejer ikke finde sig i, så hun må tage kampen op med det grønne - og det viser sig at give hende en helt masse.

Se ‘This Beautiful Fantastic’ blandt andet via Viaplay fra 1. november.

 

Læs mere om: