WEEKEND

MÅNEDENS BØGER | Med byen som omdrejningspunkt

Mangler du læsestof til hyggelige efterårsaftener? IN guider

De dunkle butikkers gade af Patrick Modiano

PARIS: Han er blevet kaldt mesteren af det forsvundne Paris, og sidste år modtog han nobelprisen i litteratur. Franske Patrick Modiano er forfatteren, du bare må stifte bekendtskab med, og det kan du gøre med bogen De dunkle butikkers gade. Privatdetektiven Guy Roland har mistet sin hukommelse i en mystisk ulykke og har fået en ny identitet. Han er derfor på jagt efter sit sande jeg. En jagt, der starter med en modiansk rundtur i 1960’ernes Paris, men som også tager dig med til Fransk Polynesien.

Fås online HER

Solopgang af Victoria Hislop

Et ægtepar åbner et hotel i den populære ferieby Famagusta på Cypern. Her arbejder græske og tyrkiske cyprioter i fred side om side, men en politisk krise mellem de to etniske grupper gør, at Famagusta bliver en del af krigen og derfor rømmes af befolkningen. Men to familier bliver tilbage. I romanen Solopgang udfolder Victoria Hislop deres skæbne og præsenterer en bid af Cyperns historie fra en fiktiv vinkel.

Fås online HER 
 

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon guider til sine 4 yndlingsbøger

Køligt daggry af Kristín Marja Buldursdottír

Thorsteina er fraskilt, barnløs, attraktiv og velhavende. Hun bor i Reykjavik og lever singlelivet med et mandligt bekendtskab i Sydfrankrig og en flirt med sin 17 år yngre kollega. Handlingen i Køligt daggry af Kristín Marja Baldursdóttir strækker sig over en weekend, hvor Thorsteinas verden langsomt begynder at
krakelere. Den yngre kollega bliver nemlig overfaldet og svæver mellem liv og død, og det er sandsynligvis en gruppe skolepiger, der står bag. To af pigerne bryder tilfældigvis ind i Thorsteinas kælder, og i vrede låser Thorsteina dem inde og slukker for vandet.

Fås online HER