WEEKEND

Nicolaj Kopernikus | De 4 bedste bøger

IN har bedt den 49-årige skuespiller, Nicolaj Kopernikus, om at anbefale hans 4 favoritbøger. Læs her, hvilke bøger, du bør læse dette efterår.

Den 49-årige skuespiller er aktuel i den tredje ‘Klassefesten’-film, der denne gang foregår omkring en barnedåb. Når Nicolaj Kopernikus ikke står foran kameraet, læser han. IN har bedt ham anbefale 4 bøger, se dem her.

DEN SJOVE

Jeg har læst flere af Erlend Loes bøger. Navnlig ‘Doppler’, der handler om et menneskes stærke venskab til en elg i en skov, var virkelig sjov. Han skriver så godt og rammer noget genkendeligt i folk i min aldersgruppe. Han tager udgangspunkt i en midtvejskrise, og så tager bogen den ene drejning efter den anden og er meget uforudsigelig og grotesk.

Bogen kan købes online HER 

DEN TANKEVÆKKENDE

Bill Brysons ‘En kort historie om næsten alt’ var tankevækkende. Han beskriver universets tilblivelse og vores eksistens på en måde, der gør det forståeligt og til at absorbere. Jeg blev på den ene side meget lille og ydmyg over vores ubetydelighed i universet og på den anden side glad og stolt over vores betydelighed for hinanden og jorden.

Bogen kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Fire bøger du skal læse ifølge Caroline Fleming

DEN BIOGRAFISKE

‘Elon Musk’ af Ashlee Vance. Han er interessant, inspirerende og en af de vigtigste personer i nyere tid. Han har mod til at kaste sig ud i umulige ting og formår at gøre dem mulige. Hans rumprojekt med at komme til Mars og hans virksomhed Tesla er imponerende. Verden har brug for kompromisløse personligheder – og han er en af dem.

Bogen kan købes online HER 

DEN NÆSTE

Jeg har kastet mig over en serie små bøger, der hedder ‘Tænkepauser’. Det er forskellige bøger med hvert deres tema. Det kan for eksempel være kærlighed. Bøgerne er skrevet af forskellige kloge folk, hvis speciale er det tema. Det er en bouillonterning af viden om et specifikt emne skrevet i et forståeligt sprog, omend man skal koncentrere sig.

Bogen kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Adrian Hughes | 4 bøger du skal læse

Læs mere om: