WEEKEND

NINE

Nine er en stjernespækket hyldest til sensualiteten og filmkunsten; En musical om en instruktør, der ikke kan finde ud af at lave sin næste film – og derfor laver en film om en instruktør, der ikke kan lave sin næste film…

… Forvirret? Det er Daniel Day-Lewis i hvert fald i rollen som filminstruktøren Guido Contini, der står midt i en kreativ og personlig krise af episke proportioner. Han forsøger at balancere mellem de forskellige kvinder i sit liv - hans kone (Marion Cotillard), elskerinden (Penélope Cruz), hans filmmuse (Nicole Kidman), hans fortrolige og kostumedesigner (Judi Dench), en amerikansk modejournalist (Kate Hudson), en skøge fra hans ungdom (Fergie) og hans mor (Sophie Loren).

Nine foregår i de tidlige 60'ers Venedig og har omdrejningspunkt i Guido Continis midtvejskrise, der blokerer ham kreativt og trækker ham ind i et spind af romantiske og erotiske forviklinger. Omgivet af kvinder i høje hæle og små kostumer, er Guido Contini låst fast i moderbinding, præstationsangst og selvhad.

Filmen er baseret på det italienske skuespil af Mario Fratti, der var inspireret af Federico Fellinis selvbiografiske film 8½. Oprindelsen til titlen skal findes i Fellinis erkendelse af, at han havde instrueret 6 spillefilm, 2 episoder til to film samt Pigen fra Lattuada, som han betragtede som ½ film - altså havde han sammenlagt instrueret 7½ + 1 = 8½ film.
 

Bag om musicalen

Den oprindelige Broadway musical, der havde Raul Julia i hovedrollen, fik premiere i 1982 og blev opført 729 gange. Musicalen vandt 5 Tony Awards bl.a. for bedste musical. Nine-filmen er instrueret af Rob Marshall, der også har instrueret Chicago.

Deltag i konkurrencen om at vinde 10x2 billetter til filmen + 10 soundtracks. KLIK HER

Læs mere om: