WEEKEND

Ny bog af Egholm: Vold og magt

Elsebeth Egholm er tilbage sin sjette roman om journalisten Dicte Svendsen, ”Vold og magt”, der handler om terror i Århus

Elsebeth Egholm er tilbage. I sin sjette roman om journalisten Dicte Svendsen hvirvles der op i Dictes private rod, da to formodede terrorbombninger rammer Århus. Svendsen er ikke længe om at regne ud, at der på den ene eller anden måde er en sammenhæng mellem hende og bomberne. Mord, trusselsmails og slægtninge spiller pludselig en daglig rolle i hendes på indersiden enormt usikre liv. Men præcis hvordan det hele hænger sammen er langtfra givet.

Spænding, men heller ikke mere
Plottet er både gribende og godt fortalt. Den eneste thriller-kliché, der driller, er alle de fortidsspøgelser, som dukker op undervejs. Men de hedder imponerende nok alle sammen overraskelse til mellemnavn, og sammen med aktuelle samfundsdetaljer og regeringshilsner lader man sig derfor rive med. Desværre kradser Egholm kun lige i overfladen af emner som etik og moral, og det gør Vold og magt til en sublim spændingsroman, men heller ikke mere end det.

Politikens Forlag, 300 kr.

4 ud af 6 stjerner

Læs mere om: