WEEKEND

Ny dansk film skildrer Margrethe Den Førstes liv som kvinde, mor og regent

Historien om den hårdhudede og imponerende kvindelige regent, fortælles for første gang i den nye danske film ’Margrethe Den Første’. Læs mere om det historiske drama her, og se også traileren.

Kvinden, der skabte Kalmarunionen, kvinden, der regerede på trods af sit køn og kvinden, der var Danmarks første kvindelige regent. Historien om Margethe I er imponerende, tragisk og spændende. Dog har ingen før nu fortalt historien på det store lærred, hvorfor instruktør Charlotte Sielings nye historiske drama, bliver den første om den kvindelige regent.

Margrethe I måtte i sin regeringstid tage vigtige beslutninger, og da en konspiration undervejs satte Margrethe i et umuligt dilemma, måtte hun stå til ansvar for hændelser, der kunne koste hende alt.

Kvinden, der stod i magtens centrum

For intruktør og manuskriptforfatter Charlotte Sieling er det overraskende, at ingen før har turde skildre én af de stærkeste regenter Europa har set. ’Margrethe Den Første’ giver derfor ikke blot publikum et historisk indblik i Margrethes liv, men viser også et portræt af en kvinde, hvis udfordringer ikke var så anderledes fra dem, som kvinder kæmper med i dag; karriere, familie og moderskab.

Læs også: Ny Bille August film viser Karen Blixens særlige bånd til ung digter

Filmen skildrer Margrethes regentperiode fra år 1402, hvor hun samlede Danmark, Norge og Sverige i en union (Kalmarunionen), som hun styrede gennem sin adoptivsøn, kong Erik. For at styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb, arrangerede hun et bryllup mellem kong Erik og den engelske prinsesse Philippa. Dette arrangerede ægteskab giver dog anledning til ballade, hvorfor filmen viser, hvilken pris Margrethe I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde.

Et stærkt dansk cast

Margrethe I bliver portrætteret af Trine Dyrholm, der sammen med et stærkt dansk cast, bestående af blandt andre Søren Malling, Morten Hee Andersen og Jakob Oftebro, gør de historiske karakterer levende og genkendelige, hvorfor filmen om Danmarks første kvindelige regent helt klart er et besøg i biografen værd.

'Margrethe Den Første' har premiere over hele landet den 16. september.

Se traileren herunder

Læs mere om: