WEEKEND

Ny film ’Harpiks’ med en helt ukendelig Sofie Gråbøl

Du skal vide det, for at kunne se, at Sofie Gråbøl er med på rollelisten til dette danske drama, der går nye, usædvanlige veje.

Anne Riels roman vandt Glasnøglen for årets bedste nordiske spændingsroman for bare fire år siden, og nu har Daniel Borgman, der lavede ‘At elske Pia’, kastet sig over den. Endda med stærke navne som Peter Plaugborg, Sofie Gråbøl, Ghita Nørby, Amanda Collin og det nye, unge talent Vivelill Søgaard Holm på rollelisten.

Du kan se traileren til Harpiks nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl: Det koster at kaste sig ud fra 10-metervippen, men jeg gør det alligevel

Historien handler om faren Jens (Plaugborg), der elsker sin kone (Gråbøl) og især datter så højt, at han for at passe på dem har opbygget sit eget lille skovparadis langt væk fra alle andre. Og måske også til en grad, der ikke ville gå ind under almindelige sundhedsbetingelser.

Da farmoren (Nørby) kommer på besøg, bliver hun katalysator til en ændring af tingenes tilstand, der får konsekvens for alle. Det er en stemningsmættet film af lige dele ‘creepiness’ og mærkelighed og viser, at dansk film også har plads til at gå de usædvanlige veje.

Harpiks har premiere den 12. december.

Se traileren til Harpiks her:

Ann Lind Andersen er kendt som filmanmelder på bl.a. ‘Go’ morgen Danmark’ på TV 2. Hun er cand.mag. i filmvidenskab og en del af Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-prisen.

LÆS OGSÅ: Amanda Collin spiller de roller andre ikke tør

Læs mere om: