Italiensk Vogues chefredaktør Franca Sozzani og filminstruktør Francesco Carrozzini til premiere på den nye dokumentarfilm om det italienske modemagasin under Venice Film Festival.
WEEKEND

NY FILM | Kom med bag kulissen på italiensk Vogue

Italiensk Vogues chefredaktør Franca Sozzani har indvilliget i at lade et filmhold følges hendes daglige arbejde, så du kan komme bag kullisen på produktionen af et af verdens største modemagasiner. Se traileren til ’Franca: Chaos and Creation’ her.

En dokumentarfilm om italiensk Vogue er på vej til det hvide lærred. Chefredaktør på den italienske udgave af det verdensomspændende modemagasin, Franca Sozzani, har nemlig sagt ja til at lade et filmhold følge hendes daglige arbejde. Det er blevet til filmen Franca: Chaos and Creation.

Italiensk Vogue har altid været Vogue-familiens og de kommercielle modemagasiners enfant terrible. Med chefredaktør Franca Sozzani i spidsen har magasinet gjort alt det, et modemagasin med kommercielt formål ikke måtte eller kunne. Med stor succes.

LÆS OGSÅ: VOGUE | Malebogen til dig der elsker mode

Den italienske udgave af Vogue-magasinerne har blandt andet lavet et såkaldt ’Black issue’, der kun brugte sorte modeller modeserien, og hvor interviews og artikler var med sorte som udgangspunkt. Ligesom modeserierne har været politiske, blodige, kunstneriske, outrerede og alt andet end kommercielle.

I filmen om Franca Sozzani, der er italiensk Vogues chefredaktør, siger filosoffen Bernard-Henri Lévy:

- Condé Nast (medievirksomheden, der ejer Vogue, red.) tror, Franca Sozzani er en forretningskvinde med en plan. Det er hun ikke, hun er bare skør, siger han.

Ligesom Condé Nasts bestyrelsesformand, Jonathan Newhouse, fortæller, at ledelsen ikke altid har været lige tilfredse med den outrerede, politiske og kunstneriske retning, Franca Sozzani har ført italiensk Vogue i:

-  Hvis du fortsætter i den her retning, bliver jeg simpelthen nødt til at fyre dig, sagde jeg til hende, siger Jonathan Newhouse i den nye dokumentar.

Filmen ’Franca: Chaos and Creation’ blev vist på Venice Film Festival i sidste uge, og det er endnu usikkert, om den kommer til de danske biografer. I hvert fald kommer den helt sikkert på streaming på et tidspunkt, men indtil da må du nøjes med traileren, du kan se lige herunder:

LÆS OGSÅ: Vogue-legende lancerer parfume

Læs mere om: