WEEKEND

Ny Netflix-film sætter fokus på den ekstreme sorg ved barnetab

Den nye Netflix-film, Pieces of a Woman, fortæller en hjerteskærende historie om et par, der mister deres barn kun få minutter efter en kaotisk fødsel. Filmen viser et autentisk billede af hvor ensom, vred og ituslået man er efter at have oplevet at miste et barn. Og det kan måske hjælpe os med at forstå og tale om den svære sorg.

ET SVÆRT EMNE

At miste et barn er et emne, der kan være rigtig svært at tale om - og netop derfor er det meget vigtigt at tale om.

Det er en af de hårdeste og mest følsomme oplevelser. Et uventet tab, der efterlader forældrene i et fuldstændig forandret liv.

LÆS OGSÅ: Meghan: Vi har mistet et barn

Den nye Netflix-film, Pieces of a Woman, giver en sjælden portrættering af den ekstreme sorg, som de fleste sidder tilbage med efter tabet.

BEDRE FORSTÅELSE

Pieces of a Woman er en følelsesladet film, der efterlader alle med en klump i halsen - men den kan være specielt overvældende for dem, der har mistet.

Men den kan også være en god erkendelse af, at man ikke er alene - og det ærlige indblik i tabet kan være med til at give en bedre forståelse af den ekstreme sorg for alle. 

HVAD HANDLER DEN OM?

Allerede i filmens første scene, bliver den trykkede stemning sat. 

Scenen varer hele 23 minutter, hvor vi ser den meget kaotiske fødsel ført af en jordemoder, der ikke har styr på sit job.

Den lille pige lever kun i få minutter, før hele verden styrter sammen for parret Martha og Sean, som er spillet af den tidligere The Crown-skuespillerinde Vanessa Kirby og Shia LaBeouf, der er bedst kendt fra film som Transformers og Indiana Jones. 

LÆS OGSÅ: 5 gagdets til mental sundhed

Efter tragedien følger vi Martha, der som en omvandrende zombie forsøger at genoptage hverdagen, der synes fuldstændig forandret.

Men for hvert skridt hun tager og hver 'almindelige' hverdagsting, hun udfører, mister hun et lille stykke af sig selv - og drives længere og længere væk fra alle dem omkring hende. 

INDKAPSLET SORG

For at forberede sig til rollen og indkapsle sorgen på bedst mulig vis har Vanessa Kirby brugt en del tid på at mødes med kvinder, som har kæmpet og sørget efter tabet af deres egen baby. 

Vanessa udtalte sidste år, da optagelserne til filmen var færdiggjort, at rollen havde haft stor effekt på sit eget mentale helbred.

LÆS OGSÅ: Cathrine Widunok Wichmand: 'Vi skal kunne tale åbent om infertilitet'

- Jeg havde det virkelig forfærdeligt efter optagelserne til den film, fordi jeg blev nødt til at søge ind i en meget mørk sindstilstand 10 timer hver dag, mens vi optog, fortæller hun til det britiske underholdningsmagasin Glamour

En indsats vi bør takke Vanessa Kirkby for, fordi det i den grad er med til at portrættere en sorg, der meget sjældent er set på tv.

SE TRAILEREN HERUNDER

Læs mere om: