WEEKEND

Ny teaterforestilling udfordrer fordomme om kontanthjælpsmodtagere

I en ny teaterforestilling opfører en gruppe kontanthjælpsmodtagere filmklassikeren 'Det store ædegilde', og går på opdagelse i en overflod af mad, sex og eksistentialisme. Hvorfor spiser de rige så meget? Hvad vil de med angorasweatre? Og hvorfor kan de ikke finde ud af at leve?

Fire kontanthjælpsmodtagere har hovedrollerne i en ny teaterforestilling om medlemmer af kultureliten, der beslutter at spise sig ihjel. Under forestillingen skal kontanthjælpsmodtagerne igennem et sandt ædegilde, der består af blodpølse, vildsvin, vildt, pattegris, perlehøne, hane, kylling, torsk, bøf, marsklam, fårehoved, østers, vagtler, marvben, crepes suzette, suppe, kalkun, nyre, croissanter, krabbe, farserede poularder, paté, hummer, kalkun, cassoullet, tarte niçoise, pizza, pasta og kage.

De får deres drøm om velstand på et fad, hvis de vil afprøve og kommentere overklasselivet, som det skildres af kultureliten selv i Marco Ferreris kultfilm 'Det store ædegilde'. Teaterforestillingen fodrer de fattige og koger suppe på de rige i en 17-retters satire om dem, der har, og dem, der ikke har, og prøver at finde ud af hvor forskellige vi er, når den sociale fernis er skrællet af.

LÆS OGSÅ: Mode møder kunst i ny bogudgivelse fra Bottega Veneta

Forestillingen blander scener fra Ferreris film med de medvirkendes egne historier, som alle er blevet udvalgt på baggrund af et castingforløb, hvor kontanthjælpsmodtagere i hele landet blev inviteret til åben prøve. 

Hvad: FIX&FOXY: 'Det store ædegilde'

Hvornår: 21. november - 1. december 2015

Hvor: Store Scene i Dansehallerne, Pasteursvej 20, 1799 København V 

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter HER