WEEKEND

Oplev Royal Copenhagens smukke juleborde

Når Royal Copenhagen slår dørene op til årets juleborde 2012, kan man opleve en tematisk og visuel fortolkning af seks af julens mest stemningsfulde sange.

Det er efterhånden svært at forestille sig optakten til jul, uden samtidig at komme til at tænke på Royal Copenhagens årlige tradition - de smukke juleborde.

Hvert år beder de en håndfuld kendte danskere om at dække deres helt personlige bud på et julebord, og det har ført megen kreativitet med sig - også i år.

I år er det 49. gang, at Royal Copenhagen inviterer kendte danskere til at dække virksomhedens juleborde, og årets tema er "Julens Sange", hvorfor det også virker helt naturligt, at det er seks berømte sangerinder, der har fået lov at fortolke deres yndlings-julesang i deres borddækning.

De udvalgte borddækkere er Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel, Hella Joof, Julie Berthelsen, Anne Dorte Michelsen og Cæcilie Norby.

 

Skønne Hella Joof har skabt et fortryllende og magisk univers, som finurligt fabulerer over salmen "Dejlig er den himmel blå", og bordets mørke og mystiske stemning leder tankerne hen på, hvordan det mon så ud i tidernes morgen, da de tre vise mænd spiste deres første julemiddag ...

"De tre vise mænd spiser naturligvis med ved mit julebord, der glimter og glitrer som i enhver lille piges drøm. Ved mit julebord skal der være plads til alle - og naturligvis serveres julemiddagen på kongeliget porcelæn", siger skuespilleren, instruktør og sangerinden Hella Joof.

Sangerinden Julie Berthelsen har set tilbage på sine egne rødder og har taget Grønland med ind i sin fortolkning af julen.

"Min grønlandske jul er meget vigtig for mig. Jeg serverer stadig den hjemmelavede snaps, som min mor fremstiller hver jul af bær og urter, vi selv har samlet- sortebærsnaps, grønlandsk kvansnaps og grønlandspostsnaps. Dertil hendes egen fangede, hjemmerøgede ørred. En anden fast tradition er, at vi laver marcipanfigurer, og derfor har jeg naturligvis også pyntet med mit bord med dem. I år ville jeg have noget blåt på bordet for at hylde min lille søns første jul. Derfor har jeg valgt at kombinere stellet Hvid Elements med Blå Musselmalet Mega," siger Julie Berthelsen.

Se alle de smukke juleborde i galleriet - eller hos Royal Copenhagen frem til nytårsaftensdag.