WEEKEND

Oplev royale og magtfulde smykker på Koldinghus

For første gang i deres voksne liv sejler alle de tre royale søstre med kongeskibet Dannebrog, når de sammen skal åbne jubilæumsudstillingen ’Magtens Smykker’ på Koldinghus, som også viser mange af søstrenes egne smykker.

Det er ikke tit, at de tre royale søstre optræder sammen til officielle begivenheder. Men når udstillingen ’Magtens Smykker’ på Koldinghus åbner den 5. maj, vil de stå side ved side efter, at de sammen er sejlet dertil med kongeskibet Dannebrog – hvilket er første gang, det sker i deres voksne liv. H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie åbner dog ikke kun udstillingen, som markerer det gamle kongeslot Koldinghus’ 750 års jubilæum. De har også selv bidraget med deres personlige og historiske smykker, medaljer og ordener, som kan ses frem til den 30. september i år.  

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Smykker fra magtens centrum
Smykker i form af diademer, medaljer og ure har gennem tiden signaleret både status og magt hos de mænd og kvinder, som har båret dem. Derfor viser udstillingen ’Magtens Smykker’ også alt fra Dagmarkorset og elefantordenen til Rolex-ure og brocher foldet af pengesedler for at demonstrere, hvordan styreformer, magtforhold, stilarter og krops- og kønsopfattelser har skiftet og udviklet sig gennem de sidste 750 år. Udover det danske kongehus, har også det britiske og svenske kongehus bidraget til den store jubilæumsudstilling, ligesom Tiffany i New York, Cartier i Paris, danske Shamballa Jewels, Napoleonmuseet i Schweiz, Designmuseum Danmark samt andre danske og europæiske museer, virksomheder og private samlere har det. Publikum vil derfor kunne opleve både fascinerende og historiske smykker, som måske vil vække genkendelse fra tv-transmissioner som for eksempel nytårskuren og andre store festligheder, hvor de er blevet båret af de royale søstre eller deres mor, som eksempelvis det enestående Cartier-diadem, som dronning Ingrid bragte med sig til Danmark fra Sverige og som alle tre søstre har båret til deres bryllup.

Hvad: Jubilæumsudstillingen ’Magtens Smykker’
Hvor: Museet på Koldinghus
Hvornår: 6. maj 2018 – 30. september 2018

Se i galleriet herunder et udvalg af de magtfulde smykker, som kan ses på Koldinghus frem til efteråret.

'Magtens Smykker' på Koldinghus